Italianen zijn van oudsher uitgevlogen over heel de wereld. Ze nemen daarbij het Italiaanse culinaire erfgoed mee. De recepten van thuis, de smaak van weleer. Elk nonnetta, omaatje, lijkt nog te weten hoe het hoort te smaken. En dus proeven ze met afschuw wat hen af en toe als Italiaans eten wordt voorgeschoteld. Het met Italiaans accent doorspekte Amerikaans, maakt het des te smeuïger om naar te kijken...
Lees verder na het filmpje
De regionale keuken van Italie
Ïtaliaanse recepten kenmerken zich vaak door eenvoud. Wie herinnert zich niet de uitzendingen van Jamie Oliver die op bezoek was bij families in verschillende regioni in Italie? Het spreekwoord "wat een boer nie kent, da vreet ie nie" leek hier duidelijk op te gaan. Zo bereidde hij bij een familie in de regione Lazio een gerecht uit een andere regione. Misprijzing viel hem ten deel. Maar het werkte ook andersom: toen Jamie zijn eigen cinghiale, wild zwijn, moest schieten, moest hij even slikken. Koken is een, maar zelf doden, is andere kost... En vervolgens keek hij zijn ogen uit dat ze het wilde zwijn gewoon thuis lieten afhangen. Deze maar ook andere memorabele uitzendingen staan op de DVD Jamie goes Italian. Heerlijke tv!
Overigens kun je op Italie.nl ook meer lezen over de verschillende regionale keukens van Italië.