- Probeer deze aparte combinatie van verse tonijn, zwaardvis en panettone:
- Rooster de plakken panettone een paar minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Laat de panettone afkoelen en hak deze tot grove kruimels. Zet 1/3 van de kruimels apart, voeg bij de rest van de kruimels de zachte boter en een snufje Spaanse peper en kneed met de hand tot een homogeen mengsel.
- Hak het sjalotje fijn en meng het met 1 eetlepel limoensap. Snijd de tonijn in kleine stukjes, doe deze in een kom en maak op smaak met zout, de helft van de olijfolie en de helft van de sjalotjes. Meng alles goed door elkaar en zet apart. Snijd vervolgens ook de zwaardvis in kleine stukjes, doe in een kom en maak op smaak met de rest van de olie, 1-2 eetlepels limoensap, een beetje fijn geraspte limoenschil en een paar roze peperkorrels.
- Pak een roestvrijstalen keukenring en vorm van ¼ deel van het panettone-botermengsel de bodem van het taartje. Leg daar ¼ deel van de tonijn op, druk dit licht aan en strooi er wat panettonekruimels op (die apart gehouden waren). Leg er vervolgens ¼ deel van de zwaardvis op, druk dit ook zachtjes aan en maak het taartje af met nog wat kruimels panettone. Haal de ring voorzichtig weg. Maak zo ook de 3 andere taartjes zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
Buon appetito!!