Over de oorsprong van la pasta doen vele verhalen de ronde. De veelzijdigheid van het product daarentegen is wereldwijd bekend.
Pastasoorten
Pasta verschijnt in minstens 300 verschillende vormen op de markt en elke vorm is oorspronkelijk geschapen voor één enkele begeleider: sugo of ragù, vleesbouillon, gesmolten boter of verse olijfolie.
Zelf pasta maken
Het is natuurlijk heel gemakkelijk om kant en klare gedroogde pasta in de winkel te kopen. Maar verse pasta is toch het allerlekkerste, zeker als je het zelf maakt... Met een beetje oefening en de juiste ingrediënten maak je zo je eigen pasta met allerlei kleuren, vormen en smaken!
Pasta-ABC
De Italianen zijn uiterst creatief in het verzinnen van namen voor pastasoorten! De meest opvallende lees je in het pasta-abc.
Pasta recepten
Bucatineall'amatriciana , penne all'arrabbiata of spaghetti alla carbonara... Stuk voor stuk klassieke pastagerechten die doodsimpel maar overheerlijk zijn. In het receptenarchief vind je deze en nog vele andere pastarecepten.
Pasta verbruik
Hoeveel pasta eet een Italiaan? En hoeveel pasta wordt vanuit Italië geëxporteerd? Dat het veel is, ligt voor de hand, maar zóveel pasta verbruik?!