Preparazione (voorbereiding) |
15 minuten |
Aspetta per ... (wachttijd) |
50 minuten |
|
|
Deze variant van de Panettone is heel makkelijk en snel te maken. Je hoeft namelijk niet te wachten op la lievitazione, het rijzen, van het deeg. Ideaal dus voor mensen die iets lekkers op tafel willen zetten, maar weinig tijd hebben. Het resultaat is heerlijk!
|
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 300 gram dubbel nul meel
- 1,4 deciliter olijfolie of boter
- 1 deciliter melk
- 100 gram rozijnen
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 biologische citroens
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breek de eieren in een grote kom en voeg de suiker toe. Klop de ingrediënten met een mixer tot een schuimig mengsel.
- Voeg om en om delen van het gezeefde meel, bakpoeder, melk en olie toe aan het schuimige mengsel. Gebruik hiervoor de mixer en zorg dat het mengsel vloeibaar wordt, zonder klonten.
- Aan het mengsel voeg je vervolgens de citroenrasp toe en desgewenst, naar smaak, de vanillesuiker. Voeg als laatste de rozijnen toe en roer deze met een lepel voorzichtig door het mengsel.
- Doe het mengsel in een hoge bakvorm van 500 gram. Bak de cake gedurende 45 tot 50 minuten in de oven op 180 graden.
- Bedek de cake na ongeveer 35 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat je panettone aanbrandt.
- Controleer na 45 tot 50 minuten met een prikker of de cake gaar is door deze in de cake te steken. Als de prikker er droog uitkomt, is de Panettone gaar.
- Haal de panettone uit de oven en laat de cake helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Buon appetito!!