Italië

Bol AlgemeenBol Algemeen

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Regionale keuken / De regionale keuken: Umbrië [Umbria]

De regionale keuken: Umbrië [Umbria]

Olijfbomen Lago di Trasimeno

Olijfbomen Lago di Trasimeno

Het bekendste culinaire product uit Umbria is ongetwijfeld de truffel. Wellicht iets minder bekend, maar wel heerlijk zijn de lenticchie, linzen, sedano nero - zwarte bleekselderij, Prosciutto di Norcia, de vis uit het Lago di Trasimeno of de zoete kussen van Baci Perugina. Omdat de regione als enige in Italië niet aan de zee grenst, zijn de bewoners sinds de Etrusken voornamelijk gericht op de opbrengst van het land. Er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft.

De Umbrische keuken kent niet veel geheimen of het moet zijn dat de voorkeur, of zo je wil, de obsessie van de inwoners, voor het gebruik van verse producten er een is. Verse groenten, al dan niet verwerkt in voedzame soepen, gegrild vlees, pecorino, kruiden en paddenstoelen van de beboste heuvels vormen de simpele ingrediënten van een Umbrisch menu. De geurige, donkergroene olijfolie behoort volgens kenners tot de beste van Italië.

Pasta e farro

Het grootste gedeelte van de droge pasta voor de nationale markt wordt geproduceerd in Umbria. De verse eierpasta, vooral in de vorm van tagliatelle, kan de vergelijking met 'de pasta-elite' van Emilia Romagna makkelijk doorstaan. Ook zie je hier andere handgemaakte pasta zoals bigole en strangozzi die qua vorm lijken op een handgemaakte spaghetti. Deze pasta wordt meestal geserveerd met een smakelijke tomatensaus met wild of funghi porcini, eekhoorntjesbrood, en pecorino.

In Gualdo Tadino wordt in juli de jaarlijkse Sagra delle tagliatelle gehouden en in augustus wijdt het dorpje Valfabbrica een sagra aan de spaghetti. Als absolute hoogtepunt wordt in Foligno van 24 t/m 28 september het festival 'I Primi d'Italia', gehouden, een nationaal festival totaal gewijd aan i primi, de (pasta-)voorgerechten. Compleet met culinaire cursussen, proeverijen kortom alles wat je altijd al hebt willen weten over....

Minestra di farro

Minestra di farro

In de buurt van Spoleto wordt de oude graansoort farro, spelt, verbouwd die gekenmerkt wordt door een hoge voedingswaarde. Deze werd echter 'verdreven' door de komst van tarwe die veel makkelijker te oogsten was en door zijn zachte korrel ook een stuk eenvoudiger te verwerken. Spelt moet namelijk na het dorsen van de halmen nog van het kaf worden gescheiden en moet ongeveer 48 uur weken; daarna dient de graansoort nog enkele uren gekookt te worden. De laatste jaren is spelt, juist vanwege de hoge voedingswaarde, herontdekt. Als je de graansoort op het menu ziet staan, bijvoorbeeld in minestra di farro moet je het zeker eens proberen. Een heerlijk dikke, voedzame soep met spelt, ui, tomaat, bleekselderij en geraspte pecorino.

Norcineria

Norcino

Norcino

Vlees wordt in Umbria bij voorkeur simpel gegrild gegeten of geroosterd, natuurlijk het liefst boven houtvuur. Porchetta, een met rozemarijn gevuld (en geroosterd) speenvarkentje, is niet te versmaden. Op de menukaarten kom je naast varken ook veelvuldig lam, konijn en haas tegen. Ook palombacci, houtduiven, worden regelmatig afgekloven. 'Alla ghiotta' betekent dat deze is geroosterd en geserveerd in een saus van wijn, citroen, azijn, salie, knoflook, rozemarijn, jeneverbessen en kippenlevertjes.

Het stadje Norcia staat bekend als de geboorteplaats van San Benedetto en zijn eveneens heilig verklaarde tweelingzuster, en trekt jaarlijks vele bedevaartgangers. Onder lekkerbekken geniet het dorp vooral bekendheid vanwege 'het ouderlijk huis' van de norcini, varkensslagers. In heel Italië staan ze bekend als de allerbesten; het woord norcino betekent in het Italiaans dan ook zowel inwoner van Norcia als varkensslager. Die reputatie is gestoeld op de kwaliteit van het varkens- en wildzwijnvlees. De beesten worden alleen met eikeltjes, maïs en graan gevoed; de kennis en kunde van de traditionele familiebedrijven wordt van jong op oud overgedragen. Dit is goed te proeven in de Prosciutto di Norcia.

De verscheidenheid aan vormen en smaken is ongelofelijk. Wat te denken van een mazzafegati: een worst van pikant gekruide varkenslever; de rijkelijk met knoflook en peper gekruide capocollo of de lange strengen salsicce di cinghiale, de kleine worstjes die je liefst per meter koopt. Alleen al de uitstalling van deze verscheidenheid aan de gevels van de norcinerie is zo aantrekkelijk dat je niet voorbij kunt lopen zonder even te blijven staan om te kijken, ruiken en... te kopen.

Pesce

Umbria grenst weliswaar niet aan de zee, maar dat wil niet zeggen dat hier geen vis wordt gegeten. De regione herbergt naast een aantal rivieren en de bovenloop van de Tiber, ook een van de grootste binnenmeren van Italië. Het Lago di Trasimeno is niet alleen een populaire vakantieplek voor veel Nederlanders maar ook een overvolle viskraamkamer voor lasca - voorn, anguilla - paling, temolo - vlagzalm, alborella - meerforel,barbo - barbeel, trota - forel en zoals ze zelf zeggen de dikste karpers ten zuiden van de Alpen: regine. De paling smaakt heerlijk in anguille alle bracce; de paling is dan gemarineerd in witte wijn, peper en laurier om vervolgens te worden gegrild. Tegamaccio is een stoofpot van karper, snoek, paling en zeelt met knoflook en paprika. Ook pesciolini fritti, kleine gefrituurde visjes, zijn niet te versmaden.

Verdure

Uien, gobbi - kardoen en linzen behoren tot de meest gebruikte groenten van deze regione. In het dorpje Trevi wordt sporadisch de sedano nero, zwarte selderij, verbouwd. Rond 1900 zag je de overigens witte knol met lange bladvormige donkergroene stengels veelvuldig, maar deze werd langzaam verdreven door de Amerikaanse variant, de bleekselderij die wij ook kennen. Volgens kenners is de intense maak van de sedano nero niet te vergelijken met de gewone bleekselderij. In Trevi wijden ze er dan ook jaarlijks op de derde zondag in oktober een sagra aan.

Op de hoogvlakten van de Piano Grande, omarmd door de toppen van de Monti Sibellini, ligt het dorpje Castelluccio. Hier worden op biologische wijze de beroemde lenticchie geteeld. De kleine groene linzen zijn zo zacht dat ze niet voor gebruik geweekt hoeven te worden. De opbrengst van de velden op de hoogvlakte bedraagt echter slechts een paar honderd kilo, dus als je de kans krijgt om deze linzen met IGT-predikaat te proeven, moet je dat zeker niet laten.

Tartufi, Truffels

Tartufi

Tartufi

Liefhebbers kunnen in deze regione hun hart ophalen aan de tartufi, truffels, met hun unieke, aardse smaak. In Umbria worden vooral zwarte varianten gevonden. Over smaak valt niet te twisten; de witte zomertruffel uit Alba in Piemonte staat bekend als de meest smaakvolle en dure variant.

De zwarte truffel is goedkoper, iets minder geurig, maar kent veel meer mogelijkheden. Zo kan deze in tegenstelling tot zijn witte broertje ook rauw worden gegeten. En ook verwerkt in sauzen, kaas en pasta verliest het zwarte goud zijn aroma niet. Zin in een truffelmenuutje? Crostini met truffelpasta vormen een perfecte antipasto. Als primo spaghetti met een flinke scheut olijfolie waarna er rijkelijk truffel over wordt geraspt. En daarna, een vegetarische secondo: frittata ai tartufi, truffelomelet.

Dolci

Pane casereccio, wordt door de bakker, liefst in houtovens gebakken. De traditie van Umbria's zoutloze brood dateert van eeuwen gelden toen de streek weigerde om belasting op zout te betalen. Nog steeds wordt er weinig zout in gerechten gebruikt en in het pane tradizionale umbrodus helemaal niet. Voor ons Nederlanders is de smaak even wennen. Het brood is ook heerlijk als basis voor bruschette, bestrooid met grof zeezout... Brood met zout is meestal wel verkrijgbaar onder de naam pane salato.

Desserts, taarten en andere zoetigheden zijn vaak verbonden aan de traditionele en religieuze feesten. Voor Natale, Kerst, wordt naast de traditionele panettone in Umbria ook panpepato gebakken, met amandelen, walnoten, hazelnoten, pijnboompitten, rozijnen, gedroogd fruit, honing, chocolade, suiker en....peper. Met Pasqua, Pasen, staan er natuurlijk Colombe in de winkel en chocolade eieren. Deze laatste in alle soorten en maten die desgewenst gepersonaliseerd kunnen worden, bijvoorbeeld met je eigen tekst of cadeautje er in...

Baci Perugina

Baci

Baci

Sinds het begin van de vorige eeuw staat Umbria bekend om een chocolade bonbon die in Perugia wordt geproduceerd: de Baci Perugina. Als je het verpakkingspapiertje voorzichtig van het bonbonnetje haalt, komt er een klein briefje uit met een mooie liefdesspreuk van bekende (Aristoteles, Oscar Wilde, Keats, Boccaccio etc) of minder bekende personen. In vier talen, dus elke bonbon is en blijft een cadeautje op zich. De speciale geschenkverpakking is overigens weer een prachtig toonbeeld van Italiaanse stijl en creativiteit.

En als je chocolade en Perugia in één zin laat vallen dan kun je niet om Eurochocolate (it) heen. Een grote, jaarlijkse ode aan de chocolade gedurende een hele week in oktober. Sinds 1992 komen mensen van over de hele wereld bij elkaar in Perugia om de chocolade te vereren. Alles staat in het teken van de chocolade: tentoonstellingen, proeverijen, gastronomische weekenden, toneelvoorstellingen ...Het 'Etruscan chocohotel' staat zelfs (it) helemaal in het teken van de cacaoboon, het maken en het eten van chocolade... Houd je niet van chocolade... Perugia staat ook bekend als de stad met de beste banketbakkerijen.

Delen? Graag!
       
  
 

De echte Italiaanse keuken

Culinaire gebruiken

  • Algemeen
  • Italiaanse eetgebruiken
  • Panettone en Pandoro
  • Kerstgerechten in Italië

Italiaans eten

  • Algemeen
  • Dolci – toetjes
  • Gnocchi
  • Overig
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Vleeswaren

Italiaanse recepten

  • Algemeen
  • Primi
  • Dolci
  • Secondi
  • Antipasti
  • Contorni
  • Salsa & Sugo
  • Natale
  • Pizze
  • Da Bere

Italiaanse dranken

  • Algemeen
  • Digestivi
  • Espresso
  • Limoncello
  • Prosecco

Regionale keuken

  • Algemeen
  • Abruzzo
  • Aosta
  • Calabria
  • Campania
  • Emilia Romagna
  • Friuli-Venezia Giulia
  • Lazio
  • Le Marche
  • Liguria
  • Lombardia
  • Molise
  • Piemonte
  • Puglia
  • Sardegna
  • Sicilia
  • Toscana
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbria
  • Veneto

Italiaanse wijn

  • Algemeen
  • Abruzzo – de wijnen
  • Aosta
  • Calabrië
  • Campania
  • De Marken
  • Friuli-venezia Giulia
  • Latium
  • Ligurië
  • Lombardije
  • Piëmont
  • Puglia
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Toscane
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbrië

Meer lezen over Umbrië

LinksSteden
  • Reisaanbiedingen
  • Monumenten in Umbrië
  • Umbrië in foto's
  • Lago Trasimeno [Trasimenomeer]
  • Dorpjes rond Lago Trasimeno [Trasimenomeer]
  • Evenementen in Umbrië
  • Kinderplezier
  • Rondreissuggestie in Umbrië
  • De regionale keuken
  • Regionale recepten
  • Regionale wijnen
  • Assisi
  • Gubbio
  • Norcia
  • Orvieto
  • Perugia

Kaart Umbrië

Klik op kaart italie om de icoontjes naar wens te filteren of zoom verder in op de kaart.  

Weersverwachting voor Umbrië

Tip: Bekijk de Woordenlijst weerbericht om de Italiaanse woorden nog beter te begrijpen.

Wat mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan Umbrië?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

umbrie vakantie

umbrie vakantie

Zoek! Cerca!

Laatste berichten

  • Habemus Papam: paus Leo XVI - 8 mei 2025
  • Helpt een schietgebedje bij gokken op de nieuwe paus?
  • Het mooiste strand ter wereld 2025 ligt in…. Italië!
  • Bijzondere quotes, beelden en filmpjes van Paus Franciscus
  • Appen met AI paus Franciscus

Lees ook…

Op onze blog ItalieTips.nl:

  • Fijne Italiaanse moederdag-cadeaus
  • Win thriller ‘Een steek door het hart’
  • Met brommobiel naar Firenze voor goed doel
  • Verplichte tolvignetten en milieustickers
  • B&B vol liefde Italië – 2025
  • Unieke wandel- & ezeltrektochten Toscane
  • Italiaanse cadeaus voor in de keuken

Nieuw op Italie.nl:

  • Cala Glorizé strand mooiste ter wereld
  • La Pelosa strand Sardegna behoort tot beste 50
  • Taalpoll: il camino tira bene
  • Pelgrimstochten in Italië
  • Franciscus pelgrimstochten
  • Wie was de heilige Franciscus
  • Tips voor je fiets- en wandelvakantie in Italië
  • Uitverkoop

Boek je accommodatie via Italie.nl

Voorkom een boete en bestel nu!

bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
Uitverkoop Italiaanse producten


Bekijk populaire dossiers en specials:
De Italiaanse meren
Wintersport in Italië
Italiaanse les
Pizza-special
Pasta-special
De mooiste Italiaanse dorpjes
Corona-virus in Italië

Chi siamo?

vakantie italie

Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

Italie tips

Voordelig huurauto huren

Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Test je Italiaanse taalkennis!

Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

Volg Italie.nl ook via:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • YouTube
Italiaans leren online

Reisaanbiedingen

Agritursimo Montesoffio, de Marken

Agriturismo Montesoffio in Le Marche

Agriturismo Country house Montesoffio ligt op 25 ... Lees meer

Groen Florence: parken, tuinen en groene plekken in Firenze

Groen Florence: 5 tips om alle kunst & cultuur te overleven

Firenze [Florence]: de stad bij uitstek om ... Lees meer

Uitzicht op Iseo-meer, Noord Italië

9 leuke doe-tips aan het Lago d’Iseo

Het door bergen omringde zoetwatermeer Lago d’Iseo ... Lees meer

Reisbureau

reisbureau italie

Italië heeft alles!

Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

Boekentips

Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

Meer boekentips

Zoek informatie per Italiaanse regio

Bekijk informatie per Italiaanse regio

Mis niets meer!

Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Deel deze pagina

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


MENU

  • Home
  • Contact
  • Adverteren
  • Colofon
  • Vacatures
  • Copyright
  • Nieuwsbrief
  • Privacy
  • Trefwoorden

Posta Prioritalie.nl

Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief

Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Copyright

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Het Italië-virus

Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Cookies

Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
Italie.nl: Sitemap