Italië

Bol AlgemeenBol Algemeen

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Regionale keuken / De regionale keuken: Friuli-Venezia Giulia

De regionale keuken: Friuli-Venezia Giulia

Friuli Venezia-Giulia wordt ook wel het Friesland van Italië genoemd. Naast het Friulaans dat er wordt gesproken, zijn de ongerepte natuur en rust parallellen. De keuken, waarin vooral producten afkomstig van de eigen, vruchtbare grond domineren, is eenvoudig, zonder veel opsmuk. In de gastronomie van Friuli Venezia-Giulia zijn vele invloeden terug te vinden, enerzijds omdat de streek een doorgangsgebied was, maar ook omdat zij door allerlei volkeren veroverd werd. Het is een trefpunt van de Venetiaanse, de Oostenrijks-Hongaarse en de Joegoslavische cultuur. Tot de specialità van deze streek behoren de vini bianchi, de zachtste prosciutto, polenta, maar ook de kaas Montasio. Zelfs binnen deze regione zie je nog regionale verschillen. De gastronomia triestina verschilt weer van die van Carnia en van die van de kust. Trieste is een uitgesproken smeltkroes van Venetiaanse, Oostenrijkse, Slavische, Joodse en Griekse culturen. De keuken van het bergachtige Carnia wordt al van oudsher gekenmerkt door eenvoud, producten van eigen bodem en recepten die van generatie op generatie overgaan. Polenta en ook de eenpanssoepen vinden hier hun bakermat. Tot slot wordt de keuken van de kust natuurlijk gekenmerkt door de rijkdom van de zee.

Zuppe, minestrine, minestroni, minestre dolci e minestre forti...

JotaHet mangiar furlan staat met name bekend om de honderden verschillende, maar bovenal smakelijke soepen. Gemakkelijk te maken en variërend van goed gevulde tot lichte soepen, van zoet tot pittig. Kortom: voor iedere gelegenheid lijkt er wel een soepje te zijn. De bekendste is wel de minestra di fagioli, bruine bonensoep. Zeer smakelijk en goed gevuld. In Trieste heet de krachtige bonensoep jota, vroeger vooral door de armen gegeten, maar tegenwoordig zelfs in de betere keukens gewaardeerd. Het bereiden van deze bonensoep vraagt wel wat geduld: de bonen worden eerst gekookt en verder met melk, pasta of rijst en lichtgeroosterde soepgroenten tot een krachtige maaltijdsoep verrijkt. Met deze minestra forte kom je de winter wel door!

Prosciutto di San Daniele

Italianen weten het wel, de lekkerste Italiaanse prosciutto is afkomstig uit San Daniele, een klein stadje op een heuvel. Maar liefst vijftien prosciuttifici doen hun voordeel met de vochtigheidsgraad die precies goed is. Het klimaat is perfetto om de hammen te laten drogen zonder dat er erg veel zout ter conservering aan toegevoegd hoeft te worden. Na het pekelen laat men het aanwezige vocht uit de ham lopen, waardoor het vlees compacter wordt. Op deze manier krijgen de hammen hun typische vorm. Wat rest is tien tot dertien maanden rijping... De prosciutto heeft een DOC predikaat, waardoor je zeker kunt zijn van de herkomst. De papieren banderol om de ham en het ingebrande kwaliteitszegel zijn de uiterlijke kenmerken. Iets minder bekend, maar ook niet te versmaden is het Spek di Sauris, afkomstig uit het gelijknamige kleine dorpje in de bergen van Carnia.

Polenta

Nadat in de 16de eeuw de maïs in het noordoosten van Italië zijn intrede had gedaan, kreeg deze al snel een belangrijke plaats als basisvoedingsmiddel. Vooral in de arme streek Carnia was het zaak creatief om te gaan met het weinige dat de bewoners hadden Op dat moment was de polenta onderdeel van ieder maal: bij het ontbijt met melk, ‘s middags met een stuk kaas en 's avonds als pap met groente, spek of boter.

Ook vandaag de dag begeleidt polenta nog bijna alle traditionele gerechten in Friuli. Er zijn drie soorten: de klassieke gele polenta, de witte polenta van licht maïsmeel, die zeer goed past bij gegrilde of gebakken vis, en de zwarte polenta van boekweit, die met zijn geheel eigen, lichtbittere smaak het beste met boter en ansjovis geserveerd kan worden. Je hebt goede armspieren nodig om polenta te maken, het komt neer op roeren, roeren en nog eens roeren. In totaal ben je al gauw één uur bezig met dit bijgerecht. Is de polenta klaar en wil je deze warm opdienen, gebruik dan geen mes maar een draad om de polenta in plakken te verdelen. Je komt er anders niet doorheen. Heb je teveel polenta bereid; geen probleem. De dag daarna opbakken in een grillpan of 's zomers op de barbecue en hij wordt nog lekkerder!

Frittate

In de cucina regionale van Friuli wordt veel gebruik gemaakt van eieren. Vooral frittate, omeletten, zijn bijzonder populair. In de meeste streken worden de omeletten dun gebakken, net zoals de Franse omeletten, maar in Friuli maken ze de frittate twee vingers dik, met een knapperig, bruin korstje aan de buitenkant en heerlijk romig van binnen. In Midden-Italië worden omeletten in olie gebakken, maar ook op dit vlak zijn de inwoners van Friuli eigenwijs: zij gebruiken boter of soms varkens- of ganzenvet. Frittate heb je in allerlei variaties, zoals de frittata di cipolle, een uienomelet met tuinkruiden en de frittata di patate, een aardappelomelet, die als een lekkere en voedzame eenpansmaaltijd opgediend kan worden.

Pasta, carne, pesce

Je zou haast gaan denken dat ze in Friuli Venezia-Giulia geen pasta eten. Niets is echter minder waar: flics, sivilots en cjalçons zijn slechts een greep uit het aanbod. Deze laatste heeft de vorm van een halve maan en is gevuld met alle mogelijke vullingen. De pasta wordt zowel zó gegeten als in brût ofwel brodo, bouillon. Friuli grenst ook aan de kust, met als bekendste badplaatsen Lignano Sabbiadoro, Grado en Trieste. In de lagunes voor de kust wemelt het van allerlei soorten vis waaronder scampi's paling, tarbot, sardines en tong die in overvloed worden bereid. Ook baccalà, stokvis is een van de regionale specialiteiten.

FogolarIn een aantal osterie zie je het nog: de fogolar, het voor Friuli typerende open haardvuur dat vroeger in iedere keuken brandde. De fogolar was veel meer dan een warmtebron en fornuis; het was de verzamelplek voor vrienden die er rondom bleven zitten kletsen, eten en drinken. Op dit vuur worden de diverse soorten vlees gegrild, of in een pot die erboven hangt, gekookt. Een opmerkelijk, maar niet te versmaden, vleesgerecht is ook salame in aceto. Lokaal ook wel bekend als luganeghe of muset. De worst wordt hetzij in zijn geheel, hetzij in plakken gebakken en net voor het serveren afgeblust met rode wijnazijn. Een dikke plak polenta erbij, per inzuppare ofwel intocciare, om in de jus te dopen. Ziedaar een gerecht dat, als je het eenmaal hebt geproefd, onlosmakelijk met de streek verbonden blijft.

In Trieste is goulash, één van de gerechten van de overheersers, nog steeds populair. De goulash wordt vaak gegeten met bigoli, een pastasoort.

Formaggio

MontasioDe bekendste kaas is wel de Montasio, die bovendien het predikaat DOP draagt. Montasio wordt vaak gebruikt voor de beroemde frico, een soort harde, krokante kaaskoek, afkomstig uit de bergen bij Carnia. Het is bij toeval ontstaan (wat niet) en vormde later standaard proviand voor de herders en houthakkers. Verder is er de Formaggio di Malga, een bergkaas die gedurende de zomer gemaakt wordt in de alpenhutten, als de koeien op de bergweiden grazen. Enkele voorbeelden zijn pendolon, tegolino en verse, zwartgeblakerde, gerookte ricotta affumicata met jenerverbessen en groene kruiden.

Dolci

Als nagerecht wordt vaak gebak geserveerd dat lijkt op Oostenrijks gebak. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van appelen en kersen die hier veel geteeld worden. Bekend is ook de gubana, een droge, krokante strudel. Friulanen hebben er geen moeite mee om de koek te doordrenken met Grappa of Slivowitz, een soort brandewijn die, indien te ruim ingenomen, een waar brandspoor in de slokdarm achterlaat...

Fritulis, oftewel fritole op z'n Italiaans, zijn eigenlijk afkomstig uit Venezia (regione Veneto), een specialiteit bereid met bloem, boter en vaak sultana's, een rozijnensoort. Het dunne, knapperige carnavalsgebak wordt in de olie gebakken. Het gezegde ‘fare le fritole' is hier ontstaan, hetgeen staat voor ‘de bloemetjes buiten zetten'

Delen? Graag!
       
  
 

De echte Italiaanse keuken

Culinaire gebruiken

  • Algemeen
  • Italiaanse eetgebruiken
  • Panettone en Pandoro
  • Kerstgerechten in Italië

Italiaans eten

  • Algemeen
  • Dolci – toetjes
  • Gnocchi
  • Overig
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Vleeswaren

Italiaanse recepten

  • Algemeen
  • Primi
  • Dolci
  • Secondi
  • Antipasti
  • Contorni
  • Salsa & Sugo
  • Natale
  • Pizze
  • Da Bere

Italiaanse dranken

  • Algemeen
  • Digestivi
  • Espresso
  • Limoncello
  • Prosecco

Regionale keuken

  • Algemeen
  • Abruzzo
  • Aosta
  • Calabria
  • Campania
  • Emilia Romagna
  • Friuli-Venezia Giulia
  • Lazio
  • Le Marche
  • Liguria
  • Lombardia
  • Molise
  • Piemonte
  • Puglia
  • Sardegna
  • Sicilia
  • Toscana
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbria
  • Veneto

Italiaanse wijn

  • Algemeen
  • Abruzzo – de wijnen
  • Aosta
  • Calabrië
  • Campania
  • De Marken
  • Friuli-venezia Giulia
  • Latium
  • Ligurië
  • Lombardije
  • Piëmont
  • Puglia
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Toscane
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbrië

Meer lezen over Friuli-Venezia Giulia

Links
  • Steden in Friuli-Venezia Giulia
  • Friuli-Venezia Giulia in foto's
  • Stranden in Friuli-Venezia Giulia
  • Pretparken in Friuli-Venezia Giulia
  • Monumenten in Friuli-Venezia Giulia
  • De regionale keuken
  • Regionale recepten
  • Regionale wijnen

Kaart van Friuli-Venezia Giulia

Klik op kaart italie om de icoontjes naar wens te filteren of zoom verder in op de kaart.  

Weersverwachting voor Friuli-Venezia Giulia

Tip: Bekijk de Woordenlijst weerbericht om de Italiaanse woorden nog beter te begrijpen.

Zoek! Cerca!

Laatste berichten

  • Reistips voor Verona
  • 7e plek voor Nnea Amsterdam in Top 50 beste pizzeria's van Europa 2025
  • Etna-vulkaan barst hevig uit op 2 juni 2025
  • Habemus Papam: paus Leo XVI - 8 mei 2025
  • Helpt een schietgebedje bij gokken op de nieuwe paus?

Lees ook…

Op onze blog ItalieTips.nl:

  • Tien kookboeken met ijsrecepten
  • Pulixi’s nieuwste thriller ‘Een steek door het hart’
  • Verplichte tolvignetten en milieustickers
  • Unieke wandel- & ezeltrektochten Toscane
  • Italiaanse cadeaus voor in de keuken

Nieuw op Italie.nl:

  • Uitgebreide vulkaanspecial
  • Veiligheidsmaatregelen op vakantie nabij vulkanen
  • Alicudi – Siciliaans vulkaaneiland
  • Filicudi – Siciliaans vulkaaneiland
  • Vulcano – Eolische eilanden
  • Salina – Eolische eilanden
  • Pananera – Eolische eilanden
  • Pantelleria
  • Blauwe Vlaggen 2025 voor beste stranden
  • Cala Glorizé strand mooiste ter wereld
  • La Pelosa strand Sardegna behoort tot beste 50

Boek je vakantie via Italie.nl

hotels en appartementen in italie boeken

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Voorkom een boete en bestel nu!

bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
Uitverkoop Italiaanse producten


Bekijk populaire dossiers en specials:
De Italiaanse meren
Wintersport in Italië
Italiaanse les
Pizza-special
Pasta-special
De mooiste Italiaanse dorpjes
Corona-virus in Italië

Chi siamo?

vakantie italie

Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

Italie tips

Voordelig huurauto huren

Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Test je Italiaanse taalkennis!

Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

Volg Italie.nl ook via:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • YouTube
Italiaans leren online

Reisaanbiedingen

Reistips voor Verona

Maak je een citytrip naar Verona zijn er een ... Lees meer

Agritursimo Montesoffio, de Marken

Agriturismo Montesoffio in Le Marche

Agriturismo Country house Montesoffio ligt op 25 ... Lees meer

Groen Florence: parken, tuinen en groene plekken in Firenze

Groen Florence: 5 tips om alle kunst & cultuur te overleven

Firenze [Florence]: de stad bij uitstek om ... Lees meer

Reisbureau

reisbureau italie

Italië heeft alles!

Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

Boekentips

Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

Meer boekentips

Zoek informatie per Italiaanse regio

Bekijk informatie per Italiaanse regio

Mis niets meer!

Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Deel deze pagina

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


MENU

  • Home
  • Contact
  • Adverteren
  • Colofon
  • Vacatures
  • Copyright
  • Nieuwsbrief
  • Privacy
  • Trefwoorden

Posta Prioritalie.nl

Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief

Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Copyright

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Het Italië-virus

Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Cookies

Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
Italie.nl: Sitemap