Cottura (kooktijd) |
45 minuten |
|
Lekker recept dat de smaakpapillen prikkelt: een heerlijke combinatie van aubergine, tomaat, basilicum en het zoete van de panettone. Een recept dat in heel Italië van Noord tot Zuid een succes is en zoals de Italianen het zo mooi kunnen zeggen: un matrimonio, een goed huwelijk, tussen Noord en Zuid, tussen zomer en winter. Absoluut het proberen waard!
|
- 4-5 plakken panettone (niet te dun)
- 4 aubergines groot
- 4 rijpe roma tomaten
- 1 rode ui
- Een paar eetlepels rode wijnazijn
- olie
- zout
- knoflook
- Bosje basilicum
- Een scheutje Pinot Grigio
- Snijd de rode ui fijn, doe in een kom met wat water en een paar eetlepels wijnazijn en laat een paar uur staan. Snijd de tomaten in kleine stukjes zonder de zaadjes te verwijderen en scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Haal de ui uit de kom, spoel af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg dan de ui bij de tomaten en de basilicum, vervolgens snijd je de plakken panettone in stukjes, besprenkel je deze met Pinot Grigio en breng het op smaak met olie en zout. Vermeng het geheel en laat het geheel rusten.
- Snijd de aubergines in de lengte door en lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Bestrooi de binnenkant van de aubergines met grof zout om het vocht te laten uitlekken. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes en bak deze snel aan met olie en knoflook uit de knijper in een pan met anti-aanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de stukjes panettone. Spoel de binnenkant van de aubergines af en vul ze met de panettone-aubergine salade. Doe er een schepje op van het tomaten/basilicum/ui mengsel en besprenkel met wat olie. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal bedekt met ovenpapier en bak de ‘auberginebootjes’ af op 180 gr. gedurende 40-45 minuten. Warm serveren met een goed glas Pinot Grigio bijvoorbeeld uit Trentino-Alto Adige.
Buon appetito!!