Italië

Boek jouw vakantie naar Italie

Bol AlgemeenBol Algemeen

BOEK NU: hotels, B&B, pensions in Italië!

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Quiz
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Regionale keuken / De regionale keuken: Lombardia [Lombardije]

De regionale keuken: Lombardia [Lombardije]

Gorgonzola, Salame di Milano, Panettone, Amaretto, Campari, de enige DOCG-champagne, Fernet Branca, Peck.....Eigenlijk is het vreemd dat over Lombardia, en Milano in het bijzonder, gezegd wordt dat ze niet echt een bijdrage hebben geleverd aan de culinaire tradities van Italië. Generaliserend kan weliswaar worden gezegd dat het rijke industriële noorden de hele dag werkt en dat men geen tijd heeft voor een uitgebreide maaltijd en een goed glas wijn... En ja, ook het onderzoek naar het eetgedrag in de stad Milano dat toont dat de gemiddelde Milanese lunch 17 minuten duurt en vooral bestaat uit tramezzini en een snelle espresso, geeft te denken.

Maar is het niet ook zo dat de bekendste gourmettempel van Italië in Milaan zit? Niet alleen de buongustaio, lekkerbek, loopt er een blokje voor om. Het is een genot om de prachtige winkel te bekijken, en een nog groter genot om de gerechten te proeven. Hetzij thuis, maar nog beter in het sterrenrestaurant van Peck. Een Italiaanse regione zonder culinaire traditie bestaat natuurlijk niet! Het is niet voor niets dat veel gerechten de toevoeging alla milanese achter zich dragen.

Rijst, polenta, risotto en pasta

Rijst, risotto en polenta worden hier overal gegeten en overtreffen nog steeds verreweg de populariteit van pasta. Ook is het de gewoonte de gerechten te bereiden met boter, varkensvet en volle room i.p.v. olijfolie. Ondanks het feit dat er in deze regione weinig olijfolie geproduceerd wordt, vind je er hier toch twee met een DOP predikaat: Laghi Lombardi en Garda.

Een klassiek gerecht uit Bergamo is Polenta e osei...een polenta met krokant gebakken kleine vogeltjes. Natuurlijk kent elke Italiaanse regione ook zijn eigen pasta. In Mantova zijn dat agnolini: deegflapjes gevuld met lamsvlees. Oorspronkelijk alleen speciaal klaargemaakt voor de paasdagen. In Bergamo vind je een met worst, brood en grana padano gevulde pasta: casonsei. Je eet ze met een sausje van gesmolten boter.

Valtellina kent pizzoccheri: een boekweitpasta. Tegenwoordig wordt er in de industriële productie één deel tarwebloem aan toegevoegd; deels omdat er in het Valtellina niet voldoende boekweitmeel wordt verbouwd en deels omdat het de structuur van de pasta verbetert, elastischer maakt.

Formaggi e salumi

In Lombardia wordt een maaltijd naar goed gebruik vaak besloten met een stuk kaas. Bijvoorbeeld een tallegio: een milde lichtzure kaas met een oranje korst. Of het 'kleine' zusje van de Parmigiano Regiano: de Grana Padano. De in Nederland populaire zoet-pikante blauwschimmelkaas Gorgonzola kent haar oorsprong in het gelijknamige Lombardische stadje dat op zo'n tien kilometer ten oosten van Milano ligt. De enige echte is te herkennen aan het CG stempel, Consorzio Gorgonzola, dat de zijkanten van de kaas siert. Heerlijk bij een stukje peer, maar ook als verfijning van sauzen of gesmolten over de polenta. De kaas smaakt nog lekkerder met een volle, oude wijn zoals een Barolo of een Barbaresco.

Naast de Prosciutto di Parma behoort de Salame di Milano tot de bekendste producten van Italië. In deze salami is een combinatie van rundvlees, varkensvet en kruiden verwerkt. Je herkent de salame aan de fijne structuur (kleine stukjes vet). Erg geschikt op je bordje met antipastimisti.

Cacciatore

Cacciatore

Ook tref je bij de slager een variatie aan van cacciatore en van salmetti: kleine, droge salami van mager vlees oorspronkelijk bedoeld als proviand voor bosarbeiders die het kleine worstje gemakkelijk in hun rugzak konden meenemen.

Uit Valtellina aan de grens met Zwitserland komt de bressaola: aan de lucht gedroogd, gepekeld rundvlees. Ook heerlijk als je er zelf een zuidelijk accent aan toevoegt: besprenkel de flinterdunne plakjes met een paar druppeltjes citroen, olijfolie en versgemalen peper.

Ook produceert men hier de violino: een traditionele ham met bot, van geit, schaap of wild en ingelegd in knoflook en jeneverbes en soms ook nog eens in rode wijn. De violino wordt met de hand, dus in kleine hoeveelheden gemaakt. Als je de kans krijgt: proeven dus!!

Carne

De Lombardi hebben een grote voorkeur voor vleesgerechten; naast rund, varken, en wild prijken ook gevogelte zoals uccelli, een soort kleine musjes, en gans regelmatig op het menu. De ganzen worden in Lomellina voornamelijk voor hun lever gefokt. Tijdens de kerstdagen komt de vogel, gevuld, nog al eens in zijn geheel op tafel.

Rundvlees vormt de basis voor Bollito misto, gekookt rundvlees, dat je hier overal op de kaart aantreft. Een haast antiek recept aangezien de gerechten van oudsher simpel en snel te bereiden moesten zijn; op het land moest immers gewerkt worden. Ossobucco is ook typisch zo'n gerecht dat, als je de ingrediënten eenmaal in de pan hebt gedaan (kalfsschenkel, tomaten, wortel, bleekselderij, rauwe ham en witte wijn), zichzelf gaar suddert. Traditioneel wordt hierbij de Risotto alla Milanese, met saffraan, geserveerd. De bekende Wienerschnitzel staat hier op de kaart als Vitello alla Milanese.

Trippe, ingewanden waar de meeste Nederlanders hun neus voor ophalen, worden verwerkt in het klassieke gerecht Busecca. De ingewanden van het rund worden gewassen, gekookt en kleingesneden en vervolgens laat men ze sudderen in een bouillon met spek, knoflook, peterselie, ui, wortel en bleekselderij. Ingewanden zijn rijk aan mineralen als fosfor en calcium. Lekker met polenta...

Verkijk je ook niet op een fritto misto op de menukaart; in deze regione bestaat het gefrituurde waarschijnlijk uit kalfshersens, lever en animelle, zwezerik.

Pesce

Persico

Persico

De vele meren en rivieren in Lombardia bieden een grote verscheidenheid aan zoetwatervis. Regenboog-, zalm- en beekforellen worden op grote schaal gekweekt. Meerforellen, voor het eerst aan het eind van de 19e eeuw uitgezet, worden erg gewaardeerd om hun fijne vlees. De trota, forel, wordt gegrild of gepaneerd gegeten. Een geliefde buit voor hobbyvissers is de persico, rivierbaars met een opvallende rugvin. Het visvlees is heerlijk, maar er zitten wel veel graten in; ideaal dus om, gefileerd, in een restaurant te eten.

Alborelle, kleine visjes, worden gefrituurd en in zijn geheel gegeten, geserveerd met partjes citroen en polenta. Door milieuproblemen is de wilde storione, steur, in de Italiaanse meren uitgestorven, maar hij wordt nu op kleine schaal in de omgeving van Brescia gekweekt. Het visvlees is tamelijk vet, maar wij zijn natuurlijk meer gecharmeerd van de eitjes, beter bekend als kaviaar.

Dolci

Colomba

Colomba

De bekendste zoetigheid uit deze streek is toch wel de Panettone. Het goudgele 'brood' gevuld met sukade, rozijnen en gesuikerde vruchten is al eeuwen het traditionele kerstgebak van Milano. De populariteit breidde zich al snel uit over de hele regione Lombardia en zelfs heel Italië. Ook in de betere Nederlandse supermarkten en delicatessenwinkels staan ze in de kersttijd uitgestald. In prachtige verpakkingen die geen extra inpakpapiertje behoeven.
Het lekkerste smaakt de panettone als deze vers is...in een Milanese bar natuurlijk. Heerlijk bij het kerstontbijt, maar ook iets later op de dag met een glas spumante niet te versmaden. In Pavia vind je met pasen een variant op de panettone: de colomba pasquale, geheel in stijl in de vorm van een duif.

Voor degene die polenta e osei verre van aantrekkelijk vindt, is er in de stad Bergamo ook een zoete variant verkrijgbaar. Gemaakt van zoete polenta, cake en crème gedrenkt in alcohol. De osei, vogeltjes, zijn dan gemaakt van marsepein. Echt de moeite van het proberen waard. Ze staan in de etalage van alle bakkerijen en zijn verkrijgbaar in formaat 'gebakje', maar ook als 'gezins'taart.

De stad Cremona voegt twee zoete culinaire specialiteiten toe: torrone, noga, en mostarda. Het valt te betwisten of de torrone in deze Italiaanse stad zijn oorsprong vindt, maar ze is in ieder geval in alle soorten overvloedig aanwezig....en lekker! Mostarda di Cremona bestaat uit vruchten die in een mengsel van suikerstroop en witte mosterd zijn gemarineerd. Ze worden geserveerd als pittige contorni bij Bollito misto.

Amaretti di Lazzaroni

Amaretti di Lazzaroni

Amaretti en amarettini, kleine harde (of zachte) amandelkoekjes, vinden ook hun oorsprong in deze regione. In Lombardia krijg je ze bij je espresso geserveerd ... een reden te meer om nog een espresso te bestellen. De originele komen uit het stadje Saronno, dat ten noordwesten van Milano ligt; Lazzaroni is de bekendste producent. De koekjes worden individueel in vloeipapier verpakt en verkocht in mooie, rode, blikken trommels. Fare la bella figura is hiermee geen enkel probleem. De trommels uit de jaren '20 en '30 tref je nog wel eens aan op rommelmarkten en zijn nu waardevolle verzamelobjecten.

Delen? Graag!
   1   
  
1
Share
 

De echte Italiaanse keuken

Culinaire gebruiken

  • Algemeen
  • Italiaanse eetgebruiken
  • Panettone en Pandoro
  • Kerstgerechten in Italië

Italiaans eten

  • Algemeen
  • Dolci – toetjes
  • Gnocchi
  • Overig
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Vleeswaren

Italiaanse recepten

  • Algemeen
  • Primi
  • Dolci
  • Secondi
  • Antipasti
  • Contorni
  • Salsa & Sugo
  • Natale
  • Pizze
  • Da Bere

Italiaanse dranken

  • Algemeen
  • Digestivi
  • Espresso
  • Limoncello
  • Prosecco

Regionale keuken

  • Algemeen
  • Abruzzo
  • Aosta
  • Calabria
  • Campania
  • Emilia Romagna
  • Friuli-Venezia Giulia
  • Lazio
  • Le Marche
  • Liguria
  • Lombardia
  • Molise
  • Piemonte
  • Puglia
  • Sardegna
  • Sicilia
  • Toscana
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbria
  • Veneto

Italiaanse wijn

  • Algemeen
  • Abruzzo – de wijnen
  • Aosta
  • Calabrië
  • Campania
  • De Marken
  • Friuli-venezia Giulia
  • Latium
  • Ligurië
  • Lombardije
  • Piëmont
  • Puglia
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Toscane
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbrië
Claudia’s persoonlijke reisverslag

Meer lezen over Lombardia

LinksStedenMeren
  • Reisaanbiedingen
  • Attracties en excursies in Lombardia
  • Monumenten in Lombardije
  • Lombardia in foto's
  • Shoppen in Milaan
  • Kinderplezier in Lombardije
  • De regionale keuken
  • Regionale recepten
  • Regionale wijnen
  • Milano
  • Bergamo
  • Cremona
  • Mantova
  • Pavia
  • Livigno
  • De meren
  • Accommodaties aan de meren
  • Luganomeer
  • Iseomeer
  • Comomeer
  • Lago Maggiore
  • Lago d'Endine
  • Lago di Varese
  • Lago di Garda
  • Lago di Livigno

Kaart van Lombardia Italie

Klik op kaart italie om de icoontjes naar wens te filteren of zoom verder in op de kaart.  

Bezienswaardigheden Milaan

 

Weersverwachting voor Lombardia

Tip: Bekijk de Woordenlijst weerbericht om de Italiaanse woorden nog beter te begrijpen.


Boek je reis op ItalieReisbureau.nl

Zoek! Cerca!

Laatste berichten

  • Val di Fiemme wintersport
  • Tiende editie Settimana della Cucina Italiana nel Mondo
  • 1-2 november 2025: bijzonderheden en openingstijden rond Allerheiligen en Allerzielen
  • Data belangrijkste Italiaanse kerstmarkten 2025
  • 5 Italiaanse gezegdes over volkeren

Lees ook…

Op onze blog ItalieTips.nl:

  • Win Kookboek Pizza Napoli
  • Tips voor een vakantie in Puglia
  • Kinderboeken over Italië
  • Italiaanse geschiedenis boeken
  • ‘Life in Sicily’ expo Franco Zecchin
  • Overnachtingsplek onderweg: Ruhpolding
  • Tien favorieten in de Dolomieten
  • Op pad met locals in Italië

Nieuw op Italie.nl:

  • Italiaanse kaartspellen
  • Je paspoort afgeven in Italië
  • Interview Franco Zecchin (Nl samenvatting)

Boek je vakantie via Italie.nl

hotels en appartementen in italie boeken

hotels en appartementen in italie boeken

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Voorkom een boete en bestel nu!

bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
Uitverkoop Italiaanse producten


Bekijk populaire dossiers en specials:
De Italiaanse meren
Wintersport in Italië
Italiaanse les
Pizza-special
Pasta-special
De mooiste Italiaanse dorpjes
Corona-virus in Italië

Chi siamo?

vakantie italie

Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

Italie tips

Voordelig huurauto huren

Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Test je Italiaanse taalkennis!

Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

Volg Italie.nl ook via:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • YouTube
Italiaans leren online

Reisaanbiedingen

Val di Fiemme wintersport

Val di Fiemme in het Italiaanstalige Trentino is ... Lees meer

Transavia vliegtickets naar Italië © Claudia Zanin

Nieuwe bestemmingen en vliegtickets zomer 2026 boekbaar

Vanaf woensdag 17 september 2025 zijn bij ... Lees meer

Reistips voor Verona

Maak je een citytrip naar Verona zijn er een ... Lees meer

Reisbureau

reisbureau italie

Italië heeft alles!

Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

Boekentips

Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

Meer boekentips

Zoek informatie per Italiaanse regio

Bekijk informatie per Italiaanse regio

Mis niets meer!

Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Deel deze pagina

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


MENU

  • Home
  • Contact
  • Adverteren
  • Colofon
  • Vacatures
  • Copyright
  • Nieuwsbrief
  • Privacy
  • Trefwoorden

Posta Prioritalie.nl

Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief

Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Copyright

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Het Italië-virus

Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Cookies

Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
Italie.nl: Sitemap