- 300 gram bloem
- 3 eieren
- 50 gram boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels grappa
- arachide olie om te bakken
- poedersuiker naar believen
- Meng alle ingrediënten (m.u.v. de poedersuiker) op een met bloem bestuifd aanrechtblad.
- Kneed daarna goed door tot er een soepel deeg ontstaat dat niet aan je handen plakt. Voeg indien nodig wat extra bloem toe.
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Je kunt hiervoor ook de pastamachine gebruiken. Begin op de grootste stand en ga door tot de een na laatste stand.
- Radeer of snijd er allerlei verschillende vormen uit. Je kunt desgewenst de de deeglapjes met een radertje voorzien van twee inkepinkjes in het midden.
- Frituur de deeglapjes in de hete frituurolie. Doe een test qua temperatuur; de crostoli moeten niet verbranden.Doe maximaal 3-4 crostoli in de pan; je zult zien dat er bolletjes ontstaan. Draai de crostoli om na een paar seconden. En haal ze er vervolgens uit. Houd ze goed in de gaten, het bruinen gaat heel snel.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
- Leg de crostoli op een vetvrij papiertje, bestrooi ze met poedersuiker en laat ze afkoelen. Ze zijn het lekkerste op kamertemperatuur.
- Tip: Genoeg gegeten? Bewaar ze dan in een luchtdichte doos, anders worden ze taai