- 25 gram verse gist of 10 g gedroogde gist
- 400 gram bloem (farina qualità 00)
- 2½ deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- Met deze hoeveelheden kun je 4 pizza's maken.
- Los de gist op in ¼ dl lauw water, schep er 2 eetlepels bloem bij en maak er een glad papje van. Laat 30 min rusten onder een theedoek. Maak een hoopje van 350 gr bloem en maak een diepe kuil in het midden. Giet het gistmengsel, de rest van het water en het zout in het kuiltje en kneed het geheel met bebloemde handen goed door. Blijf tien minuten kneden, verdeel het deeg in vier delen en maak hier ballen van. Laat het deeg 2 uur rijzen en gebruik één bal voor 1 pizza. Rol de bal zo dun mogelijk uit, en gebruik je knokkels om een opstaande rand te creëren. Nu nog beleggen en la pizza kan in 12 minuten op 275 graden worden afgebakken.
Buon appetito!!