Italië

Boek jouw vakantie naar Italie

Bol AlgemeenBol Algemeen

BOEK NU: hotels, B&B, pensions in Italië!

MENU
  • Home
  • Vakantie in Italië
    • Regio's en steden
      • Abruzzo (Pescara)
      • Basilicata (Matera)
      • Calabria (Reggio)
      • Campania (Napels)
      • Emilia Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Lazio (Rome)
      • Liguria (Genua)
      • Lombardia (Milaan)
      • Le Marche (Ancona)
      • Molise (Termoli)
      • Piemonte (Turijn)
      • Puglia (Bari)
      • Sardegna (Cagliari)
      • Sicilia (Palermo)
      • Toscana (Florence)
      • Trentino – Alto Adige
      • Umbria (Perugia)
      • Valle d'Aosta (Aosta)
      • Veneto (Venetie)
    • Themaspecials
      • Actieve Vakantie
      • Fietsen in Italië
      • Wandelen in Italië
      • Wintersport in Italië
      • Carnaval in Italië
      • Cruise
      • Italiaanse bergen
      • Italiaanse eilanden
      • De mooiste Italiaanse dorpjes
      • De Italiaanse meren
      • Italiaanse stranden
      • Kamperen
      • Kerst in Italië
      • Kinderplezier
      • Rondreis suggesties
      • Shoppen in Italië
      • Watersport in Italië
    • Vervoer in en naar Italië
      • Afwijkende regels
      • Alternatieve routes
      • Auto huren in Italie
      • Boetes in Italië
      • Vervoer naar Italië
      • Vervoer in Italië
      • Vliegen naar Italië
      • In de winter met de auto naar Italië
      • De Italiaanse wegen - welke zijn er en wat is het verschil
      • Autorijden in Europa – de regels
    • Reisinformatie
      • Kaart van Italië
      • Officiële feestdagen
      • Bijzondere feestdagen in Italie
      • Vakantie checklist
      • Weetjes
      • Ziekenhuizen in Italië
    • Reisaanbiedingen
      • Auto huren voor je vakantie in Italie
      • Hotels zoeken
      • Vliegtickets
    • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Foto's per regio
    • Monumenten
    • Close
  • Reisaanbiedingen
  • Culinair
    • Italiaanse recepten
    • Italiaans eten
    • Regionale keuken
    • Culinaire gebruiken
    • Italiaanse wijn
    • Italiaanse dranken
    • Close
  • Taal
    • Diversen
    • Lessen Italiaans
    • Italiaanse taal tips & weetjes
    • Polls - Test je Italiaanse taalkennis
    • Woordenlijsten
      • Auto Italiaans
      • Auto-ongeluk woorden
      • Bij de dokter
      • Camping
      • Coronavirus woordenlijst
      • Coronavirus klachten woordenlijst
      • Cruise-vakantie
      • Fiets woordenlijst
      • Liefdes Italiaans
      • Misdaad & Maffia
      • Naar de kapper in Italie
      • Italiaanse Kerst woordenlijst – Alfabeto di Natale
      • Onderweg
      • Politiek
      • Proosten in het Italiaans
      • Religie
      • Schaken in het Italiaans
      • Schelden
      • Shoppen
      • Slaapkamer Italiaans
      • Sms'en
      • Strandvakantie
      • Tweede huis
      • Vakantie Latijn
      • Vervoer
      • Vis in Italië
      • Voetbaltaal
      • Wandelen in Italië
      • Watersport
      • Weerbericht
      • Wijn-abc
      • Winkels
      • Wintersport
      • Wonen en werken
      • Zakelijke termen
      • Italiaanse ijssmaken woordenlijst
      • Ziek zijn en spoedgevallen
      • Zonnige woordenlijst
    • Close
  • Algemeen
    • Tradities en gebruiken in Italië
      • La Befana - 6 januari
      • Bijgeloof van de Italianen: superstizione
      • Carnaval
      • Ferragosto: 15 augustus Maria Hemelvaart
      • La festa della donna
      • Italiaanse familie tradities
      • De leukste 1 April grappen van Italië
      • Kerst, Oud & Nieuw
      • Moederdag - la festa della mamma
      • La festa dei nonni
      • Pasen en Paastradities in Italië
      • Schrikkeljaar traditie in Italië
      • Sinterklaas
      • Vaderdag -La festa del papà
      • Valentijnsdag - San Valentino
    • Trouwen in Italië
      • Huwelijksbelofte
      • Praktische Informatie
      • Spreekwoorden
      • Trouwen in Italie een droom?
      • Trouwweetjes
    • Tweede huis in Italië
      • Aankoop
      • Financiering
      • Nuttige organisaties
      • Voorbereidingen bij het kopen van een tweede huis in Italië
      • Wonen en werken
    • Wonen & Werken in Italië
      • Belastingen & Verzekeringen
      • Diploma's
      • Sollicitatie en CV in Italie
      • Tips bij het zoeken van werk
      • Woonruimte vinden
    • Zaken doen met
      • Contact leggen
      • Zaken doen in de praktijk
      • Werktijden
      • Zakelijk Italie
      • Zakelijke termen
    • Meer algemeen
      • Beroemdheden
      • Beroemde werken
      • Evenementen in Italië
      • Geschiedenis
      • Instanties
      • Mafia, Camorra, ‘Ndràngheta….
      • Kunst & Cultuur
      • De Pers, radio en tv
      • Politiek
      • Religie
      • Sport
    • Het weer in Italië
      • Italiaanse klimaatgebieden
      • Het klimaat van Italië
      • Klimaattabellen
      • Mist in Italië: voor- en nadelen
      • Onder de Italiaanse zon
      • Regenweer in Italië
      • Weersverwachting voor Italië
      • Hoe waait de Italiaanse wind?
      • Sneeuwpret in Italië
    • Close
  • Shoppen
    • Shoppen in Italie
      • Shoppen in Florence
      • Shoppen in Milaan
      • Shoppen in Napels
      • Shoppen in Rome
      • Shoppen in Turijn
      • Shoppen in Venetië
      • Uitverkoop in Italië
      • Winkelweetjes
    • Made in Italy
    • Boekentips
    • Uitverkoop Italiaanse producten
    • Close
  • Un Po' Di Tutto
    • I nostri amici
      • Reisverhalen
      • Verhalen over wonen en werken in Italië
      • Italianen in Nederland
      • Meer verhalen
    • Fotoverslagen van I Nostri Amici
      • Abruzzo
      • Basilicata
      • Calabria
      • Campania
      • Emilia Romagna
      • Lazio
      • Liguria
      • Lombardia
      • Molise
      • Piemonte
      • Puglia
      • Sardegna
      • Sicilia
      • Toscana
      • Trentino-Alto Adige
      • Umbria
      • Veneto
    • Interessante links
      • Italiaanse artiesten
      • Fotoreportages
      • Linkenverzamelpagina's
      • Un po' di tutto
      • Reisverslagen
      • Toeristische informatie
      • Weblogs
    • Italianaria
      • Giornalissimo - Nieuws
      • Italia Varia
      • Quiz
      • Feiten en cijfers
      • Oppervlakte, inwoneraantal per regione
      • Wat vind jij?
      • Chiacchiere - Kletspraatjes
      • Berlusconi moppen
      • Hèt Italië-gevoel
      • Italianaria in Italiano
      • Hoe herkennen Italianen elkaar?
      • Stereotypen en vooroordelen
      • Kijk, luister en geniet
      • De mooiste Italiaanse liedjes
      • Italiaanse moppen
      • Mucche politiche
      • Reclames uit grootmoeders tijd
      • Italianaria: un po' di tutto
      • Vaticaanweetjes
      • Italiaanse communicatie: verbale hoogstandjes…
      • Volkslied
      • Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
    • Close
  • Zoeken
    • Trefwoorden
    • Zoeken
    • Close

Je bent hier: Home / Regionale keuken / De regionale keuken: Sardegna [Sardinië]

De regionale keuken: Sardegna [Sardinië]

Van een eiland, gelegen op zo'n 200 km van het Italiaanse vasteland met 1.340 km kust, zou je toch op zijn minst verwachten dat vis het hoofdbestanddeel van het menu zou uitmaken... Niets is echter minder waar. Vanwege de strategische ligging heeft het eiland in de loop der eeuwen diverse veroveraars aangetrokken en dat noopte de Sardijnen tot het zoeken van een veilig heenkomen in de, voor de vreemdelingen, onherbergzame binnenlanden. De culinaire specialiteiten van het eiland zijn dan ook van oudsher gebaseerd op de keuken van herders en boeren: veel geroosterd vlees. Inmiddels is dit wel aan het veranderen, niet in de laatste plaats vanwege de populariteit van de schitterende kusten.

Herderskeuken

SchapenDe schaapherders die het binnenland van het eiland bevolkten, bleven vaak maandenlang weg met hun kuddes, dus moest er vooral simpel worden gekookt. Omdat potten en pannen niet tot de vaste uitrusting van de herders behoorden werd het vlees van met name varken, schaap en geit, vooral geroosterd boven een houtvuurtje. Wilde kruiden die op het eiland overvloedig groeien, zoals rozemarijn, mirte, venkel, jeneverbes en tijm, fungeerden als smaakmakers.

Ook nu nog vormt een aan het spit geroosterd porchetto, biggetje, (porceddu in het Sardijns) het hoogtepunt van menig dorpsfeest. Ook agnello con finocchietti, een lammetje gestoofd met wilde venkel, ui en tomaat behoort tot de klassiekers. Ook de bereidingswijze van gallina al mirto stamt uit de oude herderskeuken. Het kippetje wordt in water gekookt en vervolgens afgedekt met mirtebladeren en - bessen waarin het vlees dan een hele nacht kan marineren. Vervolgens wordt het geurige gerecht koud gegeten.

PorcedduEen bereidingswijze die je nu nog zelden tegenkomt is de bereiding a carraxiu. In een diepe kuil die 'bekleed' is met jeneverbestakken, olijftakken en rozemarijn wordt porceddu, lam of geit gelegd en afgedekt met dezelfde takken en een laagje grond. Daarbovenop wordt dan weer een vuurtje gestookt. Een ideale bereidingswijze die werd gebruikt door stropers; de buit was onzichtbaar, en deze smakelijke manier zorgde ervoor dat het vlees geurig en sappig bleef.

Pesce

SardinesDe afwezigheid van vis in de traditionele Sardijnse keuken wordt een snel achterhaald feit. De vismarkt van Cagliari is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vismarkt van heel Italie. Er wordt wel gezegd dat indien je de mercato di San Benedetto niet hebt bezocht, je Cagliari niet hebt gezien. De markthal doet wellicht wat steriel aan, maar eenmaal binnen is het een ware kakofonie van vormen, kleuren en geluiden. Levende paling en krabbetjes, maar ook het vlees van zeeëgel liggen in de vele stalletjes uitgestald.

Bezoekers van de schitterende Sardijnse kusten zullen zich in een culinaire vishemel wanen. Vis, bij voorkeur genoten in de schaduw van de namiddagzon en begeleid door een glas koele, witte Vernaccia di Oristano... De wateren rond de rotsachtige kusten herbergen heerlijkheden als kreeften, krabben, ansjovissen, tonijn, inktvis, schelpdieren en natuurlijk sardientjes die hun naam al dan niet aan het eiland hebben te danken. De kleine sardientjes worden schoongemaakt en rijkelijk met zout ingewreven en vervolgens gegrild...

Aragosta arrosta, geroosterde langoest, geserveerd met olijfolie, citroen, peterselie en broodkruimels, verschijnt veelvuldig op de menukaarten rond Alghero in het noordwesten. Burrida is een soep op basis van hondshaai en de overige ingrediënten worden per haven creatief ingevuld... maar tomaten zitten er altijd wel in. BottargaCassùla is een Sardijnse soep waarin wel 12 soorten vis, schaal- en schelpdieren verwerkt zijn. Deze worden gekookt met tomaten en kruiden tot een pikant brouwsel.

In de moerassen van Cabras, in het zuidwesten van het eiland, wordt de harder, een soort karper, gevangen. Naast het feit dat hij geliefd is om zijn zachte visvlees, levert hij ook de kostbare bottarga; de visseneitjes van de vrouwtjesharder worden gezouten en geperst in langwerpige blokken. Na ongeveer 4 maanden is het droog genoeg en wordt het in plakjes geschaafd en gegeten met wat witbrood als antipasto. Ook verbrokkeld over een verse pasta komt de zilte smaak goed tot zijn recht. De bottarga di mugga is zonodig nog kostbaarder dan de bottarga di tonno, tonijn, en volgens de Sardijnen veel delicater van smaak...

Pane

Pane CarasauZoals de bereidingswijzen van vlees een praktische oorsprong hebben, kent het traditionele Sardijnse brood dit ook. Het carta da musica, muziekpapier, of pane carasau op z'n Sardijns, is een dun plat brood dat dus gelijkenis vertoont met een perkamentachtig muziekpapier. Het bevat niet veel vocht en daarom gaat het ook niet snel schimmelen.

Ideaal voor lange reizen. Herders namen het lichte brood, opgerold, mee in hun tas. Even weken in heet water, dan wordt het weer elastisch. Geserveerd met wat tomaten, ei en geraspte kaas wordt het brood een volwaardige maaltijd, pane fratau genaamd. Populair is ook het bestrijken met olio d'oliva om het vervolgens nog een keer te bakken waardoor het brood nog knapperiger wordt.

Het bakken van het brood is redelijk bewerkelijk en dat laat de Sardijn dan ook graag aan de bakker over, waar hij het vervolgens in stapeltjes van tien of twintig koopt. Het pane carasau is het bekendste brood op Sardegna, maar verder kent bijna elk Sardijns dorp zijn eigen broodspecialiteit. Allemaal variaties op grote ronde broden, moddizzosu of mazzosu dat veel zwaarder en vochtiger is en soms wel 10 kilo zwaar kan zijn.

Pasta

MallorreddusOndanks de voorliefde voor brood worden hier ook grote hoeveelheden gedroogde pasta verorberd. Meestal in de traditionele vormen als spaghetti en maccheroni, maar typisch voor het eiland zijn de culingiones (culurzones). Dit is een soort ravioli gevuld met pecorino, aardappelpuree, varkensreuzel, oude pecorino, lams-, kalfs- of varkensgehakt.

Op speciale feestdagen wordt een andere lokale specialiteit geserveerd: malloreddus. Deze Sardijnse gnocchi worden gemaakt van tarwegries waaraan saffraan is toegevoegd. Ze worden geserveerd met een eenvoudige tomatensaus of een stevige ragout van lamsvlees.

Klassiek zijn de malloreddus geserveerd met boter en geraspte pecorino. Van tarwegries met de naam sa fragula, vergelijkbaar met de Noord-Afrikaanse couscous, worden piepkleine balletjes gemaakt die vervolgens worden gedroogd en gebruikt in de soep. Bijvoorbeeld in de favata: een soep van gedroogde tuinbonen met tomaat, kardoen (distelsoort), wilde venkel, worst en gezouten varkensvlees.

Groenten

MirtoGroenten en kruiden groeien er in overvloed door het gunstige klimaat op dit mediterrane eiland. Sardegna is dan ook niet voor niets de belangrijkste producent van biologische groenten. Ongeveer een derde van de totale Italiaanse productie komt hiervandaan. Tomaten, artisjokken, tuinbonen, erwtjes, aubergines en courgettes behoren tot de meest gebruikte en geteelde groenten.

Ook kruiden zijn van nature volop aanwezig op het eiland. De macchia, het droge mediterrane struikgewas, geurt naar de meest karakteristieke: wilde venkel, jeneverbes, laurier, salie, rozemarijn, munt en mirte (een eucalyptusachtige struik met dito geur).

Formaggio

Pecorini sardiDe Sardijnse schapen grazen in grote kuddes op de binnenlanden van het eiland. Hun melk is de basis voor de productie van de pecorino kaas die zowel jong, vers, gerijpt maar ook gegratineerd wordt gegeten. De Pecorino sardo, Pecorino romano en de Fiore sardo zijn kazen met een DOP predikaat.

Fiore sardo staat bekend als de oudste pecorino van rauwmelkse schapenkaas. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt op Sardegna meer Pecorino Romano geproduceerd dan in Lazio... De streek rond Nuoro heeft voor wat betreft de kazen de grootse reputatie.

Naast kazen van schapenmelk worden er ook heerlijke geitenkazen geproduceerd. De kaas die zowel wordt verafschuwd, als tot specialiteit gerekend, is toch wel de casumarzu. Een klein schapenkaasje vol met maden die ervoor zorgen dat het binnenste van de kaas heerlijk zacht en romig wordt...het kaasje wordt gegeten inclusief de maden... niet voor vegetariërs dus!

Dolce

ICiambellen de Sardijnse zoetigheid herken je duidelijk de invloed van de Arabische overheersers. Zoet is hier ook mierzoet! Een overweldigende hoeveelheid, gebakjes, cakes, koekjes op basis van marsepein en amandelen, overvloedig gezoet met suiker en/of Sardijnse honing.

Zeer geliefd zijn de ciambelle, een plat koekje dat in het midden met marmelade is versierd. Ook pabassini, koekjes gevuld met een pasta van rozijnen en walnoten zijn niet te versmaden. Als ze ook nog eens anijszaadjes, kaneel en kruidnagel bevatten worden ze papassinus genoemd.

Ook al is torrone niet van origine afkomstig uit Sardegna, toch is de lokale variant van amandelen, (hazel-)noten, eigeel en honing authentiek te noemen. Dit aangezien er geen suiker of glucosestroop in wordt verwerkt, hetgeen als voordeel heeft dat het niet aan de tanden plakt. Als je dus torrone sardo koopt weet je zeker dat deze met honing is bereid. Op de vele sagre zul je deze lekkernij dan ook altijd tegenkomen.

Hetzelfde geldt voor de traditionele gattò die op vele plaatsen wordt gebakken ter ere van het jaarlijkse dorpsfeest. Het is een soort taart van amandelen en suiker, die wordt gebakken in de vorm van de dorpskerk of een belangrijk klooster. Het bouwwerkje wordt dan ook nog eens versierd met ragfijn, kantachtig suikerwerk. Als je na je maaltijd geen plaats meer hebt voor deze zoetigheden...geen nood; op Sardegna worden ze ook als ontbijt gegeten.

Delen? Graag!
5  5   
  
10
Shares
 

De echte Italiaanse keuken

Culinaire gebruiken

  • Algemeen
  • Italiaanse eetgebruiken
  • Panettone en Pandoro
  • Kerstgerechten in Italië

Italiaans eten

  • Algemeen
  • Dolci – toetjes
  • Gnocchi
  • Overig
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Vleeswaren

Italiaanse recepten

  • Algemeen
  • Primi
  • Dolci
  • Secondi
  • Antipasti
  • Contorni
  • Salsa & Sugo
  • Natale
  • Pizze
  • Da Bere

Italiaanse dranken

  • Algemeen
  • Digestivi
  • Espresso
  • Limoncello
  • Prosecco

Regionale keuken

  • Algemeen
  • Abruzzo
  • Aosta
  • Calabria
  • Campania
  • Emilia Romagna
  • Friuli-Venezia Giulia
  • Lazio
  • Le Marche
  • Liguria
  • Lombardia
  • Molise
  • Piemonte
  • Puglia
  • Sardegna
  • Sicilia
  • Toscana
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbria
  • Veneto

Italiaanse wijn

  • Algemeen
  • Abruzzo – de wijnen
  • Aosta
  • Calabrië
  • Campania
  • De Marken
  • Friuli-venezia Giulia
  • Latium
  • Ligurië
  • Lombardije
  • Piëmont
  • Puglia
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Toscane
  • Trentino-Alto Adige
  • Umbrië

Meer lezen over Sardinië

Links
  • Reistips Sardinië vakantie
  • Stranden op Sardinië
  • Costa Smeralda
  • Sardinië in foto's
  • Maddalena archipel
  • Motorio archipel
  • Kinderpret in Sardinië
  • De mooiste dorpjes van Sardinië
  • Monumenten op Sardinië
  • De regionale keuken
  • Regionale recepten
  • Regionale wijnen

Overnachtingstips – 5 leuke uitvalsbasissen in Sardinie

    • Alghero
    • Olbia
    • Porto Cervo
    • Costa Smeralda
    • Maddalena eilanden

Sardinie kaart

Klik op kaart italie om de icoontjes naar wens te filteren of zoom verder in op de kaart.  

Weersverwachting voor Sardinië

Tip: Bekijk de Woordenlijst weerbericht om de Italiaanse woorden nog beter te begrijpen.


Boek je reis op ItalieReisbureau.nl

vakantie op sardinië

Zoek! Cerca!

Laatste berichten

  • Nieuwe bestemmingen en vliegtickets zomer 2026 boekbaar
  • Italiaans potje kaarten
  • Italiaanse taalquiz: familieverbanden
  • Italiaanse winkeltypen verklaard
  • De oppervlakte en geografie van Italië - Quiz

Lees ook…

Op onze blog ItalieTips.nl:

  • Win tickets ‘Life in Sicily’ expo Franco Zecchin
  • Win tickets Frecce Tricolori
  • Overnachtingsplek onderweg: Ruhpolding
  • Tien favorieten in de Dolomieten
  • Op pad met locals in Italië
  • ‘De brievenbezorgster van Puglia’
  • De interessantste maffia-boeken
  • Verplichte tolvignetten en milieustickers

Nieuw op Italie.nl:

  • Italiaanse kaartspellen
  • Je paspoort afgeven in Italië
  • Interview Franco Zecchin (Nl samenvatting)
  • Interview Franco Zecchin (Italiaans)
  • Uitgebreide vulkaanspecial
  • Veiligheidsmaatregelen op vakantie nabij vulkanen

Boek je vakantie via Italie.nl

hotels en appartementen in italie boeken

hotels en appartementen in italie boeken

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Voorkom een boete en bestel nu!

bestel milieusticker en vignet Oostenrijk Zwitserland Duitsland Frankrijk
Uitverkoop Italiaanse producten


Bekijk populaire dossiers en specials:
De Italiaanse meren
Wintersport in Italië
Italiaanse les
Pizza-special
Pasta-special
De mooiste Italiaanse dorpjes
Corona-virus in Italië

Chi siamo?

vakantie italie

Italie.nl is hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië. Je zoekt en vindt informatie over je volgende vakantiebestemming, bekijkt de mooiste foto’s, print je favoriete recept, test je Italiaans, leest bijdragen van i nostri amici, gastschrijvers en nog veel meer. Vraag vooral ook de Posta Prioritalie.nl aan, die zo’n 8-10 keer per jaar op je virtuele deurmat valt! Kortom: laat je inspireren, boek je vakantie. Kijk ook op:

Italie tips

Voordelig huurauto huren

Deel gerust een pagina, maar gebruik wel de link

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Test je Italiaanse taalkennis!

Twee vrienden puffen uit tijdens een lange wandeldag. Zegt de een tegen de ander: il camino tira bene. Wat bedoelt hij dan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Test je Italiaanse taalkennis Breng eerst je stem uit en check dan het juiste antwoord.

Volg Italie.nl ook via:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • YouTube
Italiaans leren online

Reisaanbiedingen

Transavia vliegtickets naar Italië © Claudia Zanin

Nieuwe bestemmingen en vliegtickets zomer 2026 boekbaar

Vanaf woensdag 17 september 2025 zijn bij ... Lees meer

Reistips voor Verona

Maak je een citytrip naar Verona zijn er een ... Lees meer

Agritursimo Montesoffio, de Marken

Agriturismo Montesoffio in Le Marche

Agriturismo Country house Montesoffio ligt op 25 ... Lees meer

Reisbureau

reisbureau italie

Italië heeft alles!

Italie.nl heeft álles: zee, meren, bergen, heuvels, vlakte…. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken zowel qua natuur als steden, maar ook qua eten en drinken. De temperatuur en het klimaat van Italie kan je doen besluiten om in de herfst een citytrip te boeken naar Napels of Rome. Of in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, groen is en de temperatuur aangenaam naar Sicilië of Sardinië.

Boekentips

Amsterdam-Verona - dagboek Giro d'Italia - Uitverkoop

Lo Cascio woordenboeken Italiaans Nederlands

Gratis online combinatiewoordenboek Italiaans van Lo Cascio

Meer boekentips

Zoek informatie per Italiaanse regio

Bekijk informatie per Italiaanse regio

Mis niets meer!

Ontvang gratis de maandelijkse Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief
Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

Deel deze pagina

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!


MENU

  • Home
  • Contact
  • Adverteren
  • Colofon
  • Vacatures
  • Copyright
  • Nieuwsbrief
  • Privacy
  • Trefwoorden

Posta Prioritalie.nl

Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief

Meld je aan voor de Posta Prioritalie.nl nieuwsbrief van Italie.nl en ontvang iedere maand leuke weetjes, tips en gratis Italiaanse les!

leuke activiteiten, bezienswaardigheden en doe-dingen op vakantie in Italië
Kijk en boek nu via onze samenwerkingspartner!

Copyright

copyright Italie.nlAttendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!

Alle rechten voorbehouden. Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Het Italië-virus

Het begint met op vakantie gaan naar Italie, vervolgens wil je thuis ook Italiaanse gerechten maken. Gaandeweg wil je ook de Italiaanse taal leren en zonder dat je het weet word je besmet door het Italië-virus. Je wil meer weten over de geschiedenis van het land en over de tradities en gebruiken… Mogelijk overweeg je daardoor zelfs in Italie te gaan wonen en werken, of een tweede huis aan te schaffen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie! Wil je op de hoogte blijven van alles over Italië, meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Cookies

Italie.nl maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We zetten functionele en analytische cookies in om je een optimale bezoekerservaring te bieden.
Ook zijn er derde partijen op Italie.nl die tracking cookies plaatsen om je gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen te tonen buitenom onze website. Social media-netwerken plaatsen ook tracking cookies. Deze tracking coockies zorgen ervoor dat jouw internetgedrag wordt gevolgd. Door gebruik te blijven maken van Italie.nl, ga je hiermee akkoord.

Publicatie: IP | Tekst & Fotografie: ACZ | Webdesign: CM
Italie.nl: Sitemap