- 500 gram shi-itake of andere paddestoelen
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels versgehakte majoraan
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 200 gram ricotta (of huttenkase)
- 2 eieren losgeklopt
- 2-3 eetlepels parmezaanse kaas geraspt
- zout
- peper
- 1 krop ijsbergsla
- 1 liter lichte groentebouillon
- 4 sneetjes grof brood in de oven geroosterd en met olie bestreken
- Hak de shi-itake met de keukenmachine en fruit ze samen met de knoflook en majoraan 10 minuten in de olie tot ze zacht zijn. Roer het mengsel af en toe door. Prak de ricotta met de eieren, voeg de gefruite shi-itake, parmezaanse kaas en wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Verwijder de buitenste bladeren van de ijsbergsla, trek de rest uit elkaar en blancheer de slabladeren heel even in kokend water.
- Laat de slabladeren uitlekken en vul elk met een volle eetlepel van het shi-itakemengsel. Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol de bladeren op. Leg de slarolletjes in een brede pan. Breng de bouillon aan de kook, giet hem over de slarolletjes heen en laat ze enkele minuten zachtjes koken. Doe in elk van de soepkommen een snee geroosterd brood en 2 of 3 slarolletjes. Vul de soepkommen bij met hete bouillon en dien direct op.
Buon appetito!!