- 500 gram gedroogde cannellinibonen
- 250 gram varkenskoteletten
- 6 gepelde tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel selderij
- basilicum
- 1 peperoncino (chilipeper)
- olijfolie extravergine
- peper
- zout
- Na de cannellinibonen een nacht in lauw water te hebben laten bijkomen, doe je ze in een pan met koud water en laat je ze koken. Kook de in stukken gesneden koteletten en doe ze op de helft van hun kooktijd bij de cannellinibonen. Voeg wat zout toe.
- Maak ondertussen een sausje. Fruit de fijngesneden ui en de knoflook in de olie. Voeg vervolgens de gesneden tomaat, de in stukjes gesneden selderijstengel, de peperoncino, de basilicum, zout en een beetje peper toe. Een kwartier voor kooktijd van de cannellinibonen doe je de kruiden erbij om het gerecht echt ‘af’ te maken.
Buon appetito!!