- 500 ml verse volle melk
- 70 gram Vialone Nano rijst
- 50 gram mineraalwater
- 30 gram hele koffiebonen
- 10 gram kristalsuiker
- 1 steranijs
- 1 groene kardemonpeul
- Zet de melk op het vuur en breng deze tegen de kook aan.
- Zet het vuur uit en voeg een paar minuten later de koffiebonen, kardemon en steranijs toe
- Sluit het deksel, wacht 5 minuten en zeef de melk
- Giet de met koffie gearomatiseerde melk in een steelpan en voeg het water, de rijst en de suiker toe
- Zet op het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Als de rijst gaar is, serveer je deze (warm) in vier schaaltjes.
- Voeg een beetje water toe als je het gerecht koud wilt serveren, en bestrooi het eventueel met pure chocoladestukjes en een verkruimeld koekje.
Attenzione: in tegenstelling tot de overige risotto, moet deze niet al dente maar juist zacht en romig zijn.
Het recept is afkomstig uit de Masterclass Risotto van Carlo Cracco. Bekijk wat hij tijdens die masterclass aan extra deelde op het gebied van risotto-tips
Buon appetito!