- 8 eieren
- 600 gram bloem
- 300 gram varkenslende
- 1 kalkoenfilet
- een plak mortadella van 100 gram
- een plak rauwe ham van 100 gram
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- boter
- nootmuskaat
- zout
- peper
- 2 liter bouillon
- Meng de bloem, de 6 eieren en een snufje zout goed door elkaar. Wanneer het deeg zacht en glad is geworden, vorm er dan een dunne lap van. Snij daarvan deegrondjes van 2 cm doorsnee. Verhit voor de vulling de helft van de boter in een pan en voeg er het varkensvlees, wat lauw water en een snufje zout aan toe. Laat het op een zacht vuur sudderen. Doe hetzelfde met de kalkoenfilet (boter, lauw water, zout)
- Snij de varkenslende, de kalkoenfilet, de mortadella en de rauwe ham fijn en meng alles door elkaar.
- Voeg de twee eieren, een beetje boter en 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas toe. Meng alles zorgvuldig door elkaar en voeg een mespuntje nootmuskaat en versgemalen peper toe.
- Leg op elk deegrondje een klein beetje vulling, vouw het vervolgens dubbel en druk de randen dicht zodat ze goed dicht blijven zitten. Zet de pan met bouillon op het vuur. Wanneer de bouillon kookt, voeg je de tortellini toe en laat alles 10 minuten doorkoken.
Buon appetito!!