- 50 gram boter
- 200 gram gedopte doperwten
- 50 gram gekookte ham in blokjes
- 2 theelepels kerrie
- 400 gram verse tortellini
- 50 gram parmezaanse kaas geraspt
- 2 deciliter slagroom
- zout
- Smelt de helft van de boter in een pan, doe er de erwten en de blokjes ham bij en laat ze 10 minuten op laag vuur pruttelen; roer af en toe. Roer er de kerrie door en houd de pan nog 10 minuten op het vuur. Kook de tortellini in een grote pan water met zout beetgaar.
- Laat ze uitlekken en meng ze met de rest van de boter, de Parmezaanse kaas, de room en ten slotte de kerriesaus. Doe ze in een warme schaal en dien ze op.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door De Zilveren Lepel.
De Zilveren Lepel Kookschool Pasta bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pastagerechten. Je vindt in dit boek recepten voor het beste pastadeeg en de klassieke lasagne alla bolognese, maar ook voor cannelloni gevuld met artisjokken en ravioli met witte truffel. Stap-voor-stapfoto's, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto.