- 1 kilogram vastkokende aardappels
- 500 gram gepelde tomaten
- 300 gram mozzarella
- 8 ansjovisfilets
- gedroogde oregano
- olie
- zout
- peper
- Kook de aardappelen gaar. Pel de aardappelen en pureer ze. Meng er de helft van de olie door en breng het op smaak met zout en peper. Leg de tomaten in een vergiet en laat ze een kwartier uitlekken, zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen. Vet een ronde taartvorm in met olie en strijk het aardappelmengsel erover uit.
- Verdeel de mozzarellaplakjes over de taart en strooi de fijngehakte ansjovisfilets erover. Verdeel de tomaten over de taart, bestrooi met oregano en bestrijk het geheel met olie. 20 minuten bakken in een hete oven (200gr.). Warm opdienen en wat peterselie erop.
Buon appetito!!
Wijnsuggestie
Een rosso of een rosato van Castel del Monte uit Bari.