- 250 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- 1 glas koud water
- zout
- 400 gram snijbiet
- 400 gram spinazie
- 2 bosjes rucola
- olijfolie extravergine
- 1 gesnipperde ui
- 2 kruidnagels
- 3 eetlepels paneermeel
- 300 gram verse geitenkaas
- 50 gram geraspte Parmigiano
- 6 eieren
- zout
- versgemalen peper
- 1 eetlepel fijngehakte majoraan
- Meng de bloem, olijfolie, snufje zout en water en kneed dat in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Wikkel het in een doek en laat het een paar uur rusten. Was de snijbiet, spinazie en rucola en snijd ze in repen. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en wat water, doe de gesnipperde ui en de kruidnagel erin en stoof de ui circa 5 minuten, met de deksel op de pan.
- Verwijder de kruidnagels, doe snijbiet, spinazie en rucola in de pan, schep alles goed door elkaar en laat de groente slinken. Haal ze dan weer uit de pan en laat ze uitlekken. Knijp ze uit, doe ze in een kom en vermeng ze met het paneermeel, de verse en de geraspte kaas en 2 eieren. Kruid het mengsel met peper, zout en majoraan.
- Bestrijk een springvorm van 28 cm doorsnee met olijfolie. Rol tweederde van het deeg tot een lap van 2-3 mm dik uit en bekleed bodem en wand van de springvorm daarmee. Het deeg moet nog net wat boven de rand uitsteken. Vul de vorm met driekwart van het groentemengsel. Druk daar met een lepel 4 kuiltjes in en breek boven elk daarvan voorzichtig een ei. Dek deze laag met de rest van de groentevulling af. Rol het laatste deeg uit tot een ronde lap en dek daarmee de vulling af. Vouw de uitstekende deegrand over deze deksel en druk het deeg goed aan. Steek voorzichtig –zorg ervoor dat je de eieren niet aantast- enkele gaten in het deeg. Bestrijk het met olijfolie.
- Bak de taart anderhalf uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat hem even afkoelen alvorens hem aan te snijden.
Buon appetito!!