- 500 gram verse spinazie of 250 gram diepvriesspinazie
- 250 gram arboriorijst (voor risotto)
- zout
- 1 fijngehakte ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram boter
- 3 losgeklopte eieren
- 4 eetlepels parmezaanse kaas
- peper
- snufje nootmuskaat
- Was de verse spinazie in kook hem met het aanhangende water, tot hij slinkt (diepvriesspinazie hoeft u alleen maar te laten ontdooien). Laat de spinazie goed uitlekken en hak hem zeer fijn. Kook de rijst 10 minuten in water met zout, doe de spinazie erbij, roer alles goed door en laat het rijstmengsel uitlekken.
- Fruit de ui goudbruin in de olie en doe hem samen met de rijst en de spinazie in een kom. Voeg de boter, eieren; kaas, wat peper en nootmuskaat toe en meng alles goed door elkaar. Druk het mengsel in een beboterde, ronde taartvorm met anti-aanbaklaag.
- Bak de rijsttaart 25 minuten in een voorverwarmde oven(200graden celcius) tot hij goudbruin is. Keer de taart uit de vorm en dien direct op. Koud is de rijsttaart ook erg lekker.
Buon appetito!!