- 500 gram tamme kastanjes of ongezoete kastanjepuree uit blik
- 3 deciliter melk
- 5 gesplitste eieren
- 250 gram suiker
- 100 gram zachte boter
- 100 gram fijngehakte witte amandelen of walnoten
- 1 geraspte citroenschil
- 100 gram geraspte pure chocola
- 2-3 eetlepels stregalikeur of Italiaanse brandy
- bloem
- Kerf de schil van verse kastanjes in en rooster ze rondom donkerbruin onder een hete grill. Pel de kastanjes en laat ze circa 15 minuten in een bodem melk koken tot ze zacht zijn. Laat de kastanjes uitlekken en pureer ze in een keukenmachine. Klop de eierdooiers met de suiker, tot er een schuimig witte massa ontstaat.
- Houd 1 eetlepel van de boter achter om de taartvorm mee in te vetten en voeg de rest samen met de kastanjepuree, amandelen of walnoten, citroenrasp, chocolade en Strega of brandy aan het eidooiermengsel toe. Roer alles goed door elkaar
- Sla de eiwitten stijf maar niet droog, schep ze voorzichtig door het beslag en doe dit in een beboterde en met bloem bestoven springvorm (Ca. 30 cm middellijn). Bak de taart 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en laat hem in de vorm afkoelen.
Buon appetito!!