- Laat de pruimen een paar uur wellen in warm water. Schil de appel, snij hem in blokjes en besprenkel deze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snij het witbrood ook in blokjes, doe het in een schaal en besprenkel het met de olie. Voeg de appelstukjes, de kleingesneden pruimen en de versnipperde walnoten toe. Voeg ruim peper toe en een theelepel zout. Het geheel goed mengen. Kruid het binnenste van de kalkoen met zout en peper en breng de vulling in.
- Naai de twee openingen van de kalkoen dicht met een dikke naald en stevige draad en bind de poten en de vleugels aan het lijf vast. Snij de kruiden zeer fijn, bestrijk de kalkoen met olie en bedek de huid daarna met de kruiden. In een ovenschaal en in een voorverwarmde oven op 180 graden plaatsen. Na 1/2 uur op de borst aluminiumfolie plaatsen en na 2 uur verwijderen. De totale braadtijd is 3 ½ uur. In de tussentijd de kalkoen meermaals met het braadvocht begieten. Draai de kalkoen enkele keren en halverwege de braadtijd ruim zouten. Bewaar de kalkoen tot het opdienen in een warme oven.
- Het braadvocht ontvetten en in een pan op matig vuur binden met de boter en de bloem. De saus kan eventueel verder op smaak gebracht worden met een scheutje Cognac en een beetje Worchestersaus. Voor het serveren de kalkoen vanachter openen en de vulling in een schaal doen . De saus in een sauskom en apart serveren. De kalkoen aan tafel trancheren.
Buon appetito!!