- 1 schoongemaakte zeebaars of zalm van 1½ kilo
- 4 kilo grof zeezout
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 citroen
- olie
- verse rozemarijn
- verse peterselie
- Zout en peper de vis van binnen en stop de rozemarijn in de buikholte. Bedek een ovenschaal met zout, leg er de vis in. Bedek de gehele vis zodat deze helemaal verdwenen is onder een zoutkorst.
- Meng de bloem met water en maak er een papje van en giet dit over de zoutkorst. Zet het geheel in een gloeiend hete oven voor 30 minuten, of tot het zout bruin begint te worden. Neem de schaal uit de oven, breek de korst, haal de vis eruit en leg die op een presenteerschaal.
- Verhit de olie en de boter en blus hem af met citroensap. Schenk in een sauskom, doe er peterselie bij en serveer het bij de vis.
Buon appetito!!
© Foto Martien Lathouwers