- 400 gram spaghetti
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 kilo tomaten
- 1-2 bouillonblokjes tuinkruiden
- 500 gram half om gehakt of rundergehakt
- 2 fijngemalen beschuiten of 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 rode peper fijngehakt
- verse oregano
- verse basilicum
- Maak eerst het ‘pikantje’: verwarm olijfolie in een steelpannetje en voeg de peper en 1 teentje knoflook toe. Verwarm kort, en laat dit vervolgens staan om de smaken te laten trekken.
- Hak de ui fijn. Fruit deze vervolgens met twee teentjes knoflook in wat olijfolie. Snijd alle tomaten in blokjes en voeg ze met wat water toe aan de soffritto, de gefruite ui en knoflook, en laat zachtjes pruttelen.
- Maak ondertussen de polpette, gehaktballetjes. Meng het gehakt met de beschuit of paneermeel, voeg het ei toe en breng op smaak met zout, peper en oregano. Rol dit mengsel tot balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Voeg ze in delen toe aan de tomatensaus. Laat ze garen in de saus. Voeg als de saus te droog wordt eventueel nog wat water toe. Voeg basilicum en oregano naar smaak toe.
- Kook de spaghetti al dente, beetgaar. Roer de pittige olie door de pasta. Maak de borden op en strooi wat parmigiano over de saus.
Buon appetito!!