- 8 citroenen (liefst biologisch of zonder waslaagje)
- 2 sinaasappels (idem)
- 350 gram fijn kristalsuiker
- 2 dozijn grote grote basilicum bladeren in stukjes gescheurd
- Borstel het fruit schoon en dep goed droog. Schil de vruchten dun, laat de witte onderschil zitten. Doe de schilletjes in een steelpan. Voeg suiker en 6 dl water toe. Breng het langzaam aan de kook en laat zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost. Draai het vuur halfhoog en laat het gezoete sap 3-4 minuten goed doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep de schilletjes uit de koude siroop. Pers de citroenen en sinaasappels, zeef het vruchtensap bij de siroop en voeg de basilicum blaadjes toe. Draai het mengsel in de ijsmachine tot sorbetijs (volg hiervoor de handleiding van je ijsmachine).
Buon appetito!!