- Cannoli zijn gefrituurde hoorntjes van wafeldeeg. Soms wordt hier een speciaal keukengerei voor gebruikt, dat verkrijgbaar is in de betere keukenwinkels.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een compacte massa. Verdeel het deeg dan in 40 stukjes en rol die met een deegroller uit tot dunne rechthoekjes. Rol ze op tot een hoorntje, bestrijk ze met een beetje eigeel en frituur ze in hete olie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bereid intussen de crème: meng de ricotta goed met de suiker en voeg de nutella toe. Vul met deze crème de cannoli en dien ze op.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door Het grote Nutella-kookboek.
Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Nutella is een begrip op onze ontbijttafel, maar deze Nutellabijbel maakt duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is met dit bekende broodbeleg dan het enkel op je witte boterham te smeren. Van Nutella-cakejes tot Nutella-koekjes en van profiteroles met Nutella tot Nutella-ijs, het komt allemaal aan bod!