- 4 eieren
- 80 gram poedersuiker
- 1 liter melk
- 15 gram bloem
- 1/2 eetlepel vers gepelde pistachenoten
- kaneel
- Splits de eieren en klop de eiwitten met 25 gram poedersuiker stijf. Breng de melk in een steelpan aan de kook. Schep met een lepel het stijf geslagen eiwit uit de kom en laat dit voorzichtig in de melk zakken. Het moet meteen stollen. Kook deze sneeuweieren heel even, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken.
- Neem de melk van het vuur, roer er de rest van de suiker aan toe, roer de bloem erdoor en laat het geheel dan afkoelen. Stamp de pistachenoten fijn, kook ze een paar minuten in wat melk en druk ze door een zeef. Klop de eierdooiers los en roer ze beetje voor beetje door het bloempapje. Roer hier tot slot de pistachenotenpuree door.
- Zet deze crème in een heetwaterbad weer op laag vuur en laat hem wat indikken, let er daarbij op dat het water niet aan de kook raakt. Giet de crème in een schaal, garneer hem met de sneeuweieren en strooi er kaneel over.
Buon appetito!!