- 1 kilogram tomaten ontvelde en fijngesneden
- 1 fijngehakte ui
- 1 stengel fijngesneden bleekselderij
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 fijngesneden rode paprika
- 1 fijngesneden wortel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 fijngehakte ansjovisfilets
- 2 takjes rozemarijn
- 4 eetlepels fijngehakte verse basilicum
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1-2 eetlepels rode wijnazijn
- 1-2 eetlepels suiker
- ½ theelepel cayennepeper
- zout
- Fruit de ui, bleekselderij, wortel, knoflook en paprika in de olie tot ze zacht zijn. Roer de groenten regelmatig door. Voeg de ansjovisfilets toe, laat ze even meefruiten en doe de tomaten, rozemarijn en wat zout erbij. Laat het mengsel 30 tot 45 minuten zachtjes inkoken. Haal de takjes rozemarijn (ze hebben dan geen blaadjes meer) uit de pan en pureer de saus in een blender.
- Giet de saus terug in de pan, voeg de wijnazijn, suiker, cayennepeper en eventueel ook nog wat zout toe en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken. Controleer of de saus een pittige smaak heeft en roer de basilicum en peterselie erdoor.
Buon appetito!!