- 200 gram rundergehakt mager
- 250 gram tomaten gepelde
- 50 gram ham rauw
- 50 gram pancetta (of gerookt spek indien niet verkrijgbaar)
- 100 gram funghi porcini gedroogde
- ui fijngehakte
- knoflook
- wortel
- selderij
- 70 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- majoraan
- peterselie
- 50 gram Parmigiano geraspte
- 1/2 glas rode wijn
- olie
- zout
- peper
- nootmuskaat
- Fruit de kleingesneden groenten aan in de helft van de boter. Braad in een andere pan het vlees aan in wat olie, voeg de aangefruite groenten en de gewelde en kleingesneden porcini toe. Even laten garen, daarna afblussen met rode wijn. Voeg hierna kruiden naar smaak toe. Zodra de wijn verdampt is, de gepelde tomaten toevoegen. De saus binden met een eetlepel bloem en wat boter. Laat nu alles op matig vuur minimaal een uur doorgaren met gesloten deksel.
- Tip: Laat de funghi een kwartiertje weken in lauwwarm water. Voeg ze samen met het weekvocht toe aan de saus. De saus smaakt het lekkerste als je hem een dag van te voren maakt.
Buon appetito!!