- 400 gram rijst
- 20 zwarte olijven
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas witte wijn
- 1 ui
- ¾ liter bouillon
- 100 gram pikante Napolitaanse salsiccia (of sauzijzenworst indien niet verkrijgbaar)
- wat saffraan
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel boter
- 2 rode paprika’s
- 1 stuk pepertje
- peper
- Snipper de ui en fruit hem aan samen met de olie, boter en het pepertje. Voeg de rijst toe en bak tot hij glazig wordt. Snijd de worst in dunne plakjes ontpit de olijven en voeg toe aan de rijst. Los de saffraan en de tomatenpuree op in de wijn en voeg toe aan het rijstmengsel.
- Strooi hier wat peper (bij voorkeur vers uit de molen). Hierna de kokende bouillon toevoegen en 12 minuten met gesloten deksel door laten koken. Ondertussen de paprika’s ontvellen en ontpitten, in reepjes snijden en licht aanbakken. Schep de rijst op een schaal en decoreer met de paprika’s.
Buon appetito!!