- 750 gram spinazie verse of 350 gram diepvriesspinazie
- 1/2 ui fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- 2 of meer eetlepels geraspte parmezaanse kaas of Grana
- zout
- 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 300 gram ricotta of hüttenkäse
- 2 eieren
- 500 gram bloem
- snufje zout
- 150 milliliter warme melk
- 1 eidooier gemengd met 1 theelepel water
- zout
- 75 gram gesmolten geraspte parmezaanse kaas of Grana
- Bereid eerst de vulling. Was de spinazie, laat hem uitlekken en laat hem in korte tijd, onder af en toe omleggen, vlug slinken in een grote pan. Giet de spinazie af en hak hem zeer fijn. Fruit de ui en de hete boter tot de ui glazig ziet , voeg de gehakte spinazie toe en roer alles goed door elkaar. Doe de grana of Parmezaanse kaas, wat zout en de nootmuskaat erbij, neem de pan van het vuur en meng het spinaziemengsel met de ricotta of hüttenkäse.
- Bereid vervolgens het deeg. Klop de eieren en meng ze met de bloem en het zout. Voeg voldoende warme melk toe tot er een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg circa 10 minuten, verpak het in huishoudfolie en laat het 15 minuten staan. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het zo dun mogeljik uit. Snijd, met een koekjessteker, rondjes (7 a 8cm doorsnee) uit het deeg. Bestrijk de randen met het eimengsel.
- Leg 1 eetlepel van de vulling in het midden van elk rondje deeg, vouw dit dubbel en druk de randen stevig op elkaar (of volg de instructies voor ravioli). Kook de ravioli 3 tot 4 minuten in ruim kokend water met zout tot het deeg gaar is. Laat ze goed uitlekken en dien op met gesmolten boter en geraspte kaas.
Buon appetito!!