- 400 gram bloem
- 4 eieren
- zout
- olijfolie
- 350 gram salsiccia (vergelijkbaar met saucijzenworst)
- 30 gram boter
- 1 kleine ui
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels geraspte Parmigiano (parmezaanse kaas)
- paneermeel
- zout
- peper
- 100 gram boter
- 80 gram geraspte Parmigiano (parmezaanse kaas)
- ½ beker room
- Fruit de fijngesnipperde ui aan in de boter. Voeg de stukjes salsiccia toe, braad het geheel een tiental minuten aan na toevoeging van paneermeel zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Als het afgekoeld is vermeng het met de eidooiers en de kaas.
- Bereiding pasta: Maak van de bloem op het keukenblad een bergje met in het midden een kuiltje, breek hierin de eieren met een ruime snuf zout. Begin vanaf het midden voorzichtig met de vingers de bloem langzaam in de eieren te werken. Voeg eventueel een of twee eetlepels olijfolie toe om het deeg wat soepeler te maken. Verwerk de bloem rustig aan geheel in het deeg en kneed het gedurende tien minuten tot een gladde, homogene massa die niet meer aan de handen plakt. Dek het deeg af en laat het een paar minuten rusten.
- Bestuif werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg gelijkmatig en dun mogelijk uit. Leg een dunne lap pasta op het werkblad. Leg op gelijke afstand telkens een beetje vulling. Dek het geheel af met weer een dunne lap pasta. Druk met de vingers voorzichtig om de hoopjes vulling heen de pasta tegen elkaar aan. Snijd hierna de ravioli of steek ze uit met een glas of een ronde vorm. Leg een laag ravioli op een schaal met wat boter en kaas ertussen. Giet op de laatste laag de room. Bedek het geheel met een laag kaas en plaats het in een warme oven (200gr.) tot zich een mooie korst vormt.
Buon appetito!!