- 13/4 eetlepels actieve gist droge
- 1 theelepel suiker of honing
- 500 gram bloem type 0
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- olijfolie voor de koekenpan
- 500 milliliter dikke tomatensaus
- parmezaanse kaas geraspt
- Maak het deeg: los de gist op in een kom met de suiker of honing en een klein beetje lauw water. Laat het een paar minuten staan en schuimig worden. Zeef de bloem boven een schoon aanrecht, maak een kuiltje in het midden, giet er het gistmengsel en de olie in en strooi het zout op de zijkanten. Trek alles met je handen naar het midden en doe er genoeg lauw water bij om er een glad, elastisch deeg van te kunnen kneden. Laat het 30 minuten in een ingevette kom onder plasticfolie rijzen of tot het volume verdubbeld is.
- Verdeel het gerezen deeg in balletjes en plet ze tussen je handen tot dunne schijfjes. Verhit veel olie in een pan en bak de minipizza’s in gedeelten aan beide kanten goudbruin. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Schik ze laagsgewijs in een schaal en schep er wat tomatensaus en geraspte parmezaan overheen. Zet ze meteen op tafel.
Buon appetito!!
De Zilveren Lepel Kookschool Pizza bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pizza’s, calzones, foccacia’s en hartige taarten. Onder meer voor het bereiden van de ultieme pizza margherita en een klassieke quattro stagioni maar ook voor een foccacia met salie en pecorino of een crostata met courgette en prosciutto.
Dit boek maakt deel uit van de nieuwe, budgetvriendelijke serie De Zilveren Lepel Kookschool: basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 60 jaar. Per boek haal je de smaak van Italië in huis met ruim 75 nieuwe basisrecepten. Inclusief stap-voor-stapfoto's, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto. Andere delen in de serie zijn: De Zilveren Lepel Kookschool Pasta en De Zilveren Lepel Kookschool Dolci.