Een pizza met de warme smaak van zoete pompoencrème en zoute pancetta.
- 1 pizzadeegbal
- bloem om te bestuiven
- 150 gram verse pompoen geschild en in kleine blokjes gesneden (gewicht na voorbereiding)
- olio d'oliva extra vergine om in te bakken en over te druppelen
- 1 klontje boter
- 80 gram fior di latte of mozzarella - in stukjes gescheurd
- 80 gram pancetta dungesneden
- handvol Pecorino Romano in schilfers, om af te werken
- zout
- zwarte peper versgemalen
- Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur gedurende minstens 40 minuten.
- Smoor de pompoenblokjes in een pan met een scheutje olijfolie, een klontje boter, wat water en een snufje zout en peper tot ze zacht zijn. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de gekookte pompoen te pureren tot een gladde crème. (Tip: als je pompoen over hebt, kun je deze dun snijden met een Japanse mandoline en lichtjes roosteren in de grillpan – voeg deze plakjes toe aan de afgewerkte pizza, als je dat lekker vindt.)
- Begin met deeg dat goed heeft gerezen. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en vorm een iets verhoogde rand rondom. Leg het op een bakplaat.
- Verspreid de pompoencrème gelijkmatig over de pizzabodem, vermijd de randen, en druppel er een beetje olio d'oliva extra vergine over.
- Plaats de pizza onder in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 5 minuten.
- Na de eerste 5 minuten bakken, wanneer de bodem bijna maar nog niet helemaal gaar is, haal je de pizza uit de oven. Voeg de stukken fior di latte toe en leg de pancetta bovenop.
- Verplaats de pizza naar de bovenkant van de oven en zet de grill aan. Bak ongeveer 2 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de korst licht goudbruin is.
- Haal de pizza uit de oven en werk af met wat geschaafde Pecorino Romano en een laatste drizzle olio d'oliva extra vergine. Laat de pizza een minuut rusten voor je hem aansnijdt en serveert.
Buon appetito!
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Pizza Napoli van Michele Pascarella.
Koop kookboek Pizza Napoli
Enthousiast? Bestel dan gelijk Pizza Napoli!
Hardcover, 176 pagina's, meer dan 80 recepten
Bestel het boek via onze Bol.com partnerlink

Attendeer anderen gerust met een link op deze pagina, maar onthoud dat kopiëren van de inhoud niet is toegestaan!