- 400 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
- zout
- zwarte peper uit de molen
- 4 eetlepels olijfolie extravergine
- 4 deegbollen
- Laat de mozzarella van buffelmelk voor gebruik altijd goed uitlekken om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Doe de plakjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met je vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt.
- Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Verdeel de mozzarella of fiordilatte gelijkmatig over het deeg, laat de rand (ongeveer 2 cm) vrij.
- Bestrooi de pizza naar smaak met zout en besprenkel deze met olijfolie en bak in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 6 a 8 minuten. Maal voor het serveren een royale hoeveelheid zwarte peper over de pizza.
Buon appetito!!