- 1 peer hard
- 1 pizzadeegbal
- 50 gram mozzarella
- 50 gram zachte geitenkaas
- Extra Vergine Olijfolie
- Aceto Balsamico
- gedroogde eetbare bloemen als versiering
- versgemalen peper
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de peer in de lengte in tweeën en daarna in fijne plakjes.
- Rek je pizzadeegbal uit tot een pizzabodem. Verdeel de mozzarella en geitenkaas over de pizzabodem en leg er de plakjes peer bovenop.
- Besprenkel met wat olijfolie en bak de pizza in een voorverwarmde oven.
- Als je pizza gebakken is, serveer je hem onmiddellijk met wat aged (oudere) balsamicoazijn, versgemalen peper en gedroogde eetbare bloemen erop.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door Belinda's Italiaanse bakboek
Houd je van bakken, en van hartig en zoet, maak dan ruimte vrij in je boekenkast. Belinda MacDonalds bakboek staat vol met heerlijke Italiaanse baksels. Met haar bakboek leer je meer over de verschillende deegbasissen tot en met het eindproduct. De paginagrote foto's laten je het water in de mond lopen.
In het bakboek legt Belinda je ook uit wat voor soorten farina, meel, er zijn. En welke je moet gebruiken om Italiaans brood of pizza mee te maken. De ene bloem is het andere niet. Dat proef je terug in Italiaans gebak; dat heeft een compleet andere structuur en smaak dan Hollands, Duits of Engels gebak.
De basis van het maken van brood en pizza wordt uitgebreid beschreven. Dit heeft als voordeel dat je in plaats van slaafs een recept te volgen, leert over het waarom van de keuzes.
Belinda werkt vooral met lievito madre, de Italiaanse versie van zuurdesem. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het niet. In haar bakboek legt ze uit hoe je het zelf, thuis kunt maken. En wat je ervoor moet doen om er heel lang plezier aan te beleven. Als je Belinda's uitleg hebt gelezen waarom ze zo dol is op deze lievito madre en waarom het zo gezond is, dan wil je zelf aan de slag.
Dit bakboek geeft je toegang tot meer dan 60 recepten voor focaccia, schiacciata, pinsa Romana, aperitiefkoekjes, pizza's, dolci en biscotti. Belinda heeft het boek ingedeeld in seizoenen, wel zo handig in het gebruik.
Bestel Belinda's Italiaans bakboek
Enthousiast? Bestel dan gelijk Belinda's Italiaans bakboek!
Hardcover, 176 pagina's, € 25,99
Bestel het boek via onze Bol.com partnerlink