- 5-6 aubergines
- 1 pannetje saus
- 2 eieren
- meel
- melk
- mozzarella
- Parmigiano geraspt
- zonnebloemolie
- zout
- Het grote voordeel van melanzane alla parmigiana is dat het vooraf bereid kan worden. Je hoeft het gerecht alleen nog in de oven te schuiven om het vervolgens warm te serveren!
- Was de aubergines, droog en schil ze. Snijd ze in de lengte in 2-3 cm dikke plakken. Leg ze laag voor laag in een schaal, waarbij je elke laag bestrooid met wat grof zout. Zet er een bord op met daarop een gewicht (bv een pak meel, of een pan met water) en laat ze zo gedurende minimaal 4 uur staan. Hierdoor wordt water en bitterheid onttrokken aan de aubergines.
- Ondertussen bereid je een saus naar wens. Bijvoorbeeld met tomaat, knoflook en olie. Laat de saus circa 30 minuten op laag vuur staan.
- Als de 4 uur voorbij zijn, wring dan de aubergines uit zodat al het water eruit is en droog ze met keukenpapier. Bestrooi de plakken een voor een met meel en haal ze door de met wat melk aangelengde, opgeklopte eieren.
- Pak een pan met een hoge rand en verhit daarin de zonnebloemolie. Frituur hierin de aubergines, telkens een paar per keer. Laat ze uitdruppelen en leg ze te drogen op keukenpapier.
- Pak een ovenschotel en leg op de bodem als eerste een laag saus. Leg daarover een laag aubergines, bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en wat in kleine blokjes gesneden mozzarella. Doe daarna weer een laag saus. Herhaal dit tot alle aubergines op zijn.
- Zet de ovenschotel in een op 200°C voorverwarmde oven en serveer warm.
Buon appetito!!