- 800 gram broccoli in roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 verse chilipeper zonder pitjes en fijngehakt
- 275 gram verse orecchiette (zie blz. 182)
- zout
- geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
- Kook de roosjes broccoli 5 minuten in water met wat zout en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan, doe er de knoflook en chilipeper bij, bak ze 3 minuten, voeg de roosjes toe en bak ze in 5 minuten op laag vuur gaar; roer af en toe. Kook intussen de orecchiette in 2-3 minuten in ruim water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken en roer ze door de broccoli. Geef er Parmezaanse kaas of pecorino bij.
- Tip: U kunt de broccoli ook samen met de orecchiette gaar laten worden. Laat in dat geval alles uitlekken, druppel er olijfolie over en bestrooi het gerecht met geraspte pecorino. Ook bepaalde soorten gedroogde pasta zijn bruikbaar, bijvoorbeeld rigatoni.
Buon appetito!!