- 2 aubergines
- ½ gele paprika
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- 2 middelgrote aardappels
- 1 middelgrote ui
- 400 gram tomaten
- 50 gram basilicum
- 50 gram peterselie
- halfe theelepel suiker
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- Was en snijd de tomaten in kleine stukjes, snipper de ui. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Zodra de ui begint te kleuren voeg je de tomaten en de suiker toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat 10 minuten pruttelen.
- Ondertussen schil je de aubergines en de aardappels, hak je de aubergines fijn en snijd je de aardappels in stukken. Je wast de paprika’s en snijd ze ook in stukken (niet te klein).
- Voeg eerste de aardappels bij de tomaten, na 4 minuten koken doe je er ook de aubergines en paprika’s bij. Zout naar smaak toevoegen.
- Op laag vuur 10 tot 15 minuten laten doorkoken tot de groenten zacht zijn geworden. Net voor het opdienen doe je er de fijngesneden peterselie en de in stukjes gescheurde basilicum doorheen. Serveren in een soepterrine.
Buon appetito!!