- 400 gram lasagnebladeren
- 500 gram rode bietjes
- 300 gram ricotta
- 100 gram geraspte parmigiano geraspte
- 30 gram Pecorino
- 1 glas droge witte wijn
- 1/4 liter melk
- salie
- rozemarijn
- olijfolie extravergine
- knoflook
- zout
- Fruit de fijngesneden knoflook met wat salieblaadjes licht aan in ruim olie. Voeg de aan reepjes gesneden bieten toe samen met de wijn en laat het geheel inkoken. Laat het geheel vervolgens afkoelen.
- Meng de groenten met de verbrokkelde ricotta en de helft van de melk. Dompel de lasagneblaadjes in heet, gezouten water met wat olie tot ze beetgaar zijn. Laat ze afdruipen en leg ze op een schone handdoek. In een ovenschaal afwisselend een laag pasta en een laag vulling leggen en het geheel bestrooien met geraspte kaas.
- Eindig met een laag vulling en in plaats van de geraspte kaas de pecorino. Bestrooi het geheel met wat roosmarijn en enkele blaadjes salie. Giet de rest van de melk vermengd met wat olie over de lasagne en doe het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Buon appetito!!