- 6 reekoteletten of steaks
- 1/2 fles rode wijn
- 3 eetlepels olijfolie extravergine
- 1 fijngehakte ui
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 5 kruidnagels
- 1-2 theelepels kaneelpoeder
- de rasp vaan een citroen
- zout
- peper
- 1 laurierblad
- 10 gekneusde jeneverbessen
- Doe de reekoteletten in een ondiepe schaal. Meng de rest van de ingredienten goed door elkaar en giet dit mengsel over de reekoteletten. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de koteletten een dag in de koelkast staan - keer ze een of twee keer om. Rooster de reekoteletten 5 minuten aan elke kant onder een hete grill.
- Giet de marinade in een pan en kook deze in tot er een romige saus ontstaat. Giet de saus door een zeef over de reekoteletten en dien het gerecht op met polenta en salsa di cren.
Buon appetito!!