- 115 gram bloem
- 85 gram koude boter
- 55 gram fijne kristalsuiker plus een beetje extra
- 115 gram krenten
- 1 losgeklopt ei
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een lage vorm van ca. 30 x 20 cm in of gebruik een bakplaat. Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf ze door de bloem tot de boter gelijkmatig door de bloem is verdeeld en het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
- Roer de suiker en de krenten erdoor. Voeg bijna alles van het ei toe om de ingrediënten meer samenhang te geven en kneed tot een soepel maar niet kleverig deeg. Leg het deeg in de vorm en rol het zover uit dat de hele bodem gelijkmatig is bedekt en het oppervlak glad is. Strijk het resterende ei over de bovenkant en strooi de extra suiker erover.
- Bak de koek in ongeveer 20 minuten goudbruin. Snijd de koek in 24 rechthoeken zodra hij gaar is. Leg ze op een rooster en laat ze afkoelen.
Buon appetito!!