- 500 gram grote champignons
- olijfolie
- zout
- peper
- bosje peterselie
- 2 sneetjes brood oud wit, zonder korst
- melk
- 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook
- 2-3 eetlepels rum of brandy
- Was de champignons en verwijder voorzicht de steeltjes. Bak de champignonhoedjes gedurende 5 minuten in 2-3 eetlepels olie, tot ze net zacht zijn. Bestrooi ze met wat zout en peper en bak zowel de onder als bovenkant. Schik de champignons met de opening naar boven, naast elkaar in een ovenvaste schaal. Hak de champignonsteeltjes en de peterselie fijn. Week het brood in wat melk, knijp het uit en voeg het toe aan het peterseliemengsel. Meng alles nog goed door elkaar, bijvoorbeeld m.b.v. een keukenmachine. Voeg naar smaak knoflook, zout en peper toe. Voeg aan de vulling 2 tot 3 eetlepels olie toe en eventueel brandy of rum.
- Vul elk champignonhoedje met een deel van de vulling en rooster deze 5 minuten onder een hete grill. Dien de champignons warm op.
Buon appetito!!