- 1 ½ kilogram konijn panklaar, met ingewanden (lever hart en nieren)
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 2 laurierbladeren
- 1 peperoncino
- olijfolie extra vergine
- zout
- 7 1/2 deciliter droge witte wijn
- 70 gram zwarte olijven gezout
- Snijd het konijn in vrij grote stukken, was die en dep ze droog. Was lever, hart en nieren, dep ze droog en zet ze weg. Hak het uitje fijn, plet de knoflook en hak de kruiden fijn. Fruit in een braadpan ui, knoflook, kruiden, laurierbladeren en een klein stukje peperoncino in olijfolie.
- Voeg de stukken konijn toe en braad die op hoog vuur van alle kanten aan. Snijd de ingewanden klein en voeg ze toe. Zout het vlees als het bruin wordt en blus het af met de wijn. Leg de deksel op de pan, temper het vuur en laat de wijn langzaam inkoken. Voeg wat lauw water toe als het vlees taai dreigt te worden.
- Voeg na ongeveer 45 minuten de zwarte olijven toe en laat ze een kwartiertje meestoven tot het braadvocht ingedikt is.
Buon appetito!!