- 12 schoongemaakte pijlinktvisjes
- 1 ui in ringen
- 2 teentjes knoflook
- 2 gepelde en gehakte grote rijpe tomaten
- handvol fijngehakte peterselie
- 450 gram aardappels
- 1 gedroogde spaanse peper
- 4 eetlepels olijfolie
- Week voor de vulling het brood vijf minuten in een kommetje met warm water. Laat het brood uitlekken en knijp het uit.
- Roer het brood, de eieren, het knoflook en de peterselie door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Vul de inktvissen met de vulling (stop ze maar half vol, want de vulling zet tijdens het bakken uit). Zet de pakketjes vast met cocktailprikkers.
- Leg de ui, de knoflook, de tomaten en de peterselie in een ronde, vuurvaste terracottaschaal van ten minste 22 cm of in een gietijzeren pan. Strooi er peper en zout over. Schenk 3 eetlepels water in de schaal, leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de andere ingrediënten en strooi de gesnipperde Spaanse peper erover.
- Leg de inktvissen en de tentakels erop en besprenkel het geheel met de olijfolie. Dek de pan af en laat het geheel op laag vuur 1 uur pruttelen.
Buon appetito!!