- Snijd de uien in fijne ringen en het knoflook in flinterdunne schijfjes. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit daarin de helft van uien, de fijngehakte bleekselderij, wortel en knoflook. Blancheer de tomaten, ontvel ze, verwijder het vruchtvlees en snijd het geheel klein. Verdeel de helft van de fijngehakte tomaten over de aangefruite uiten en strooi er zout over.
- Maak de vis en zeevruchten schoon en spoel ze af. Fileer de vis, pel de scampi, snijd de inktvis in ringetjes. Doe de zeevruchten en de vis in een pan, bestrooi het geheel met peper en zout. Bedek dit met de rest van de uien, knoflook en tomaten, en bestrooi daarna de bovenkant met de fijngehakte peterselie en oregano. Giet de witte wijn erbij en sprenkel de rest van de olijfolie over het gerecht. Laat het geheel gedurende 10-15 minuten op een laag vuur inkoken tot een dikke, smeuïge soep.
Buon appetito!!