- 8 artisjokken
- 1 bosje peterselie
- 4 teentjes knoflook
- paneermeel
- 1 citroen
- olijfolie extra vergine
- zout
- peper
- Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken en snijd de stelen eraf. Rol de artisjokken voorzichtig met de handpalm om ze niet te beschadigen zodat je ze kunt openen en de hardste binnenste bladeren kunt verwijderen. Dompel ze in water met citroensap en laat ze een half uur staan. Laat ze daarna goed uitlekken.
- Hak ondertussen de peterselie en de knoflook fijn, voeg zout, peper, paneermeel en een eetlepel olie toe. Verdeel dit mengsel voorzichtig met een lepel tussen de blaadjes en doe de artisjokken in een niet al te grote pan. Besprenkel het geheel met olie en bedek de artisjokken tot de helft met water. Laat het geheel met deksel op de pan zachtjes koken tot het vocht verdwenen is. Leg de artisjokken op een voorverwarmd bord en schenk het overgebleven kookvocht eroverheen.
Buon appetito!!