- 200 gram rijst
- 700 gram mosselen
- 1 teentje knoflook
- 400 gram aardappelen
- olijfolie extra vergine
- 1 grote in ringen gesneden ui
- 70 gram geraspte Pecorino
- fijngehakte peterselie
- versgemalen peper
- Kook de rijst beetgaar. Borstel de mosselen schoon en spoel ze af onder stromend water. Doe ze samen met een teentje knoflook in een pan en stoof ze een paar minuten. Schenk, wanneer de schalen open zijn, de bouillon door een zeef of doek. Gooi de dicht gebleven mosselen weg. Maak de overige mosselen los uit de schelp en zet ze weg. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijven. Vet een soufflévorm in met olijfolie en beleg het met de aardappelen.
- Verdeel daarover in lagen de rijst, ui-ringen, pecorino, peterselie en mosselen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. De laatste laag moet uit aardappelen bestaan. Bestrooi de laatste aardappelen met peper en besprenkel ze met olijfolie. Giet het mosselnat erover en bak alles in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven in 45 minuten beetgaar.
Buon appetito!!