- 500 gram spaghetti
- 200 gram Pecorino
- 100 gram Parmigiano
- 1 blik artisjokharten
- 2 tenen knoflook
- 125 milliliter droge witte wijn
- verse peterselie
- Verwarm de oven voor op 200C. Kook de pasta al dente, beetgaar. Snijd de knoflook fijn en de artisjokharten in vieren. Bak de knoflook kort aan in wat olijfolie, voeg de artisjokharten, de witte wijn en de peterselie toe.
- Leg de helft van de gebakken artisjokharten apart. Voeg de helft van de spaghetti toe aan het artisjokkenmengsel in de pan. Voeg hierbij de helft van de kaas en roer goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in en doe het spaghetti/artisjok/kaas-mengsel erin. Strooi de helft van de overgebleven kaas hierop en verdeel hier vervolgens de andere helft van de spaghetti over. Leg hierop de achtergehouden artisjokharten. Strooi op de bovenkant van de ovenschotel de rest van de kaas. Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Buon appetito!!