- 60 gram kipfilet (of restjes van elke andere soort vlees)
- 50 gram ontbijtspek
- ¼ liter droge witte wijn
- 1 snee vers wit brood zonder korst
- 1 ei
- 1 eidooier
- 2 eetlepels Parmigiano geraspte parmezaanse kaas
- 16 grote olijven ontpit
- 60 gram bloem
- 40 gram paneermeel
- olie
- zout
- peper
- nootmuskaat
- Snijd het vlees in hele kleine stukjes. Bak het spek goudbruin aan en voeg het vlees toe, zout en peper. Blus het af met wijn en laat een uurtje stoven.
- Hak het gebraden vlees heel fijn.
- Week het brood in wijn en knijp het uit. Meng het brood met de eidooier de Parmigiano en de nootmuskaat en kneed het door het vlees.
- Vul de olijven met dit mengsel m.b.v. een spuitzakje.
- Klop het ei met wat zout los rol er de olijven door, rol ze daarna door de bloem en het paneermeel en frituur ze in hete olie.