- 500 gram aubergines
- 500 gram tomaten gepeld
- 2 teentjes knoflook
- 2 ansjovisfilets (gezouten)
- enkele blaadjes basilicum
- peterselie
- olijfolie
- zeezout
- peper
- Snijd de aubergines in dunne plakjes, bedek ze met een laag zeezout en laat dit zo een uurtje liggen. Maak de ansjovisfilets schoon en snijd deze samen met de peterselie en knoflook fijn.
- Doe dit mengsel met een paar eetlepels olijfolie in een pan. Zeef de gepelde tomaten en voeg dit vervolgens toe. Zout en peper toevoegen naar smaak. Laat de saus langzaam inkoken waardoor deze wat dikker wordt. Was de plakjes aubergine, dep ze droog met wat keukenpapier en bak ze vervolgens in wat olijfolie tot ze goudkleurig zijn.
- Rangschik een laag aubergines op een bord; bedek dit met een dunne laag tomatensaus en strooi er wat fijngesneden reepjes basilicum overheen. Bedek dit geheel met een tweede laag aubergineplakjes en garneer het geheel met een beetje fijngehakte peterselie.
Buon appetito!!